Danas vam u saradnji sa izdavačkom kućom Propolis Books predstavljamo novi naslov Dejvida Valijamsa, nenadmašnu univerzumsku avanturu, knjigu „Svemirko“. I već znate da uvek poklanjamo knjigu koju predstavljamo, tako će biti i ovog puta, alli donosimo vam još njednu super vest. Naime izdavačka kuća Propolis Books ima novinu, akciju Veseli početak tokom koje u prvoj nedelji po izlasku ko poruči knjigu preko sajta ima 35% popusta, a za roman „Svemirko“. Akcija traje još nekoliko dana, zato požurite i poručite koliko danas.

Propolis Books i Superteen vam predstavljaju i poklanjaju knjigu „Svemirko“

Istina je tamo negde… ili je, ipak, nećemo saznati? Rut je mislila da ju je otkrila…

Rut ima dvanaest godina, živi na farmi s groznom tetkom i svake noći posmatra zvezde kroz teleskop, sanjareći o uzbudljivijem životu od ovog koji vodi. Oduvek je znala da negde tamo u kosmosu živi neko nalik njoj… I sada će ga upoznati, jer se srušio pravo na njenu farmu.

Noć je. Rut posmatra leteći tanjir kako juri preko neba. I kako se ruši na njivu. Iskrada se iz kuće, odlazi do letelice koja se otvara i otkriva… tajanstvenog vanzemaljca! Ali najpre mora da ga spase iz zapaljene letelice i da, jašući nojeve, zajedno pobegnu lokalnom šerifu koji ih juri.

Šezdesete su godine prošlog veka. Svemirska trka između Sad i SSSR je u punom jeku. Zbog onog što se dogodilo Rut i njenom vanzemaljskom prijatelju, američki predsednik je u Ovalnoj sobi, ceo svet gleda njegovo obraćanje preko TV-a, a ljudi zastaju pred izlozima prodavnica s televizorima samo da bi makar i nakratko bacili pogled na posetioca s druge planete.

Njegovo pravo poreklo znaju samo Rut i njen pas Juri, i nijedno od njih nije planiralo da otkrije tajnu. Jer, prezabavno je zavaravati svet. I slušati glasove:

– Gospodine predsedniče, na vezi je Njeno visočanstvo kraljica!

– Gospodine predsedniče, na vezi je Njegova svetost papa!

– Gospodine predsedniče, na vezi je predsednik Kine!

– Gospodine predsedniče, na vezi je ruski premijer!

– Gospodine predsedniče, na vezi je Elvis!

Pitanje je bilo, koliko dugo će Rut i vanzemaljac moći da održe predstavu?

Topla priča o prijateljstvu, avanturi i ostvarenju snova onome ko u njih veruje.

Rekli su o knjizi:

Mnogo zabavno štivo. Nadam se da će zbog njega deca da se više zainteresuju za svemir. Keti Keli

Kao dodatak divnoj priči koja obuzima dah stoje isto takve ilustracije Adama Stouera. Ne samo da savršeno prate priču, nego njegove ilustracije podižu ovu knjigu na sasvim novi nivo. Kejt Barker

Dejvid Valijams je svetski literarni fenomen, čije su knjige prevedene na preko pedeset jezika, prodate u milionskim tiražima, pretvorene u predstave, filmove, tematske zabavne parkove, nagrađivane i obožavane.

A kao što ste pročitali u naslovu danas vam u saradnji sa izdavačkom kućom Propolis Books poklanjamo sjajan roman „Svemirko“. Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i da odgovorite na pitanje „Kako od šerifa beže Rut i njen prijatelj vanzemaljac?“. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 15. marta do 21,00, a ime dobitnice ili dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.