Danas vam u saradnji sa izdavačkom kućom Propolis Books predstavljamo novi naslov Adama Keja – knjigu „Briljantni umovi“ koja će vam pomoći da opoznate one koji su menjali svet koračajući mnogo ispred svog vremena.  A ono što sigurno znate je da vam u saradnji sa divnom ekipom iz Propolis Booksa poklanjamo ovu knjigu, zato pažljivo čitajte i pišite nam brzo.

Propolis Books i Superteen vam predstavljaju i poklanjaju knjigu „Briljantni umovi“

Svi briljantni umovi koji su ikad hodali Zemljom i čije su ideje i/ili izumi unapredili ovaj svet, najpre su bili… deca!

I vidi, uopšte nije važna tvoja visina, težina, jezik kojim govoriš, da li si dečak ili devojčica, da li živiš u dvorcu ili u garsonjeri – ako misliš da možeš da promeniš svet ili utičeš na nečiji život, ti to možeš.

Pred tobom su biografije deset fenomenalnih ljudi koji su jednog dana pomislili: Hej! Imam sjajnu ideju! I njihova genijalnost je eksplodirala. Oni se nisu rodili kao genijalci, ali su imali san i želju da ga ostvare.

Upoznaćeš Ameliju Erhart. Ona je preletela ogroman okean u malom avionu, sasvim sama, i to u vreme kada su avione pravili od starog drvenog otpada i kada su izgledali kao da će se raspasti svakog trenutka.

I tada nije bilo filmova o letenju.

Tu je i Tomas Edison. On je verovatno najpoznatiji izumitelj na svetu, a školu je napustio sa samo dvanaest godina. Onda je izumeo filmske kamere! I sijalice! I smislio kako da snimi muziku!

Imamo i Ejdu Lavlejs.  Otac joj je bio veoma bogat i slavan pesnik (Lord Bajron), pa su zato svi mislili da bi Ejda celog života trebalo samo da lenčari i nosi lepe haljine. Ali, ona je na to rekla: „Kakva budalaština! Ja želim da programiram računare!”, mada je to bilo pre gotovo dvesta godina i tada još niko još nije izumeo računare. Ali to nije zaustavilo Ejdu.

Dobri, stari genijalac Ajnštajn otkrio nam je tajne svemira poput crnih rupa, kako se univerzum neprestano širi i zašto nam stalno nestaju čarape. (Dobro, ovo smo izmislili, ali zvuči dobro.)

Videćeš ko je Greta Turnberg, autistična devojčica koja je jednog dana, umesto u školu, odlučila da ode ispred Skupštine i započne protest protiv klimatskih promena.

A dok se još niko nije brinuo oko klimatskih promena, pre stotinu godina, Marija Telkeš smatrala je da bi bilo vrlo pametno upotrebiti sunčevu toplotu za zagrevanje domova. Zato je otišla u svoju laboratoriju i izumela način kako to da izvede, postavši Kraljica Sunca.

Ostali likovi čekaju te u knjizi, prepunoj inspirativnih genijalaca koji su svojim veličanstvenim delima promenili svet.  A nekad davno, i oni su, baš kao ti, sedeli na kauču, čitali knjigu, češkali se i razmišljali kad će večera.

Ako želiš da saznaš nešto više o ljudima koji su se usudili da razmišljaju drugačije, okreni stranicu.

Čitajući ovu inspirativnu dečju knjigu (koju deci mogu da „ukradu” i odrasli članovi familije) čitaoci će:

Ø  Saznati interesantne pojedinosti iz života nekih znamenitih ljudi

Ø  Igrati se „istina” ili „ćorak” s celom porodicom

Ø  Smejati se, pa uozbiljiti, shvativši:  ako imaš san, samo napred, svet čeka.

Znači, samo napred, svet te čeka!

Adam Kej (1980, Brajton) je engleski pisac, scenarista, glumac i, pre svega, bivši lekar. Njegov otac je bio lekar, pa se očekivalo da on nastavi tradiciju. I jeste. Nakon nekoliko godina shvatio je da ipak želi da bude pisac. Njegova prva knjiga za odrasle postala je hit, prevedena je na 37 jezika, pretvorena je i u pozorišnu predstavu. Vesela anatomija je njegova prva knjiga za decu. Adam je i glumac, stend-ap komičar. Njegove predstave rasprodate su čitavu sezonu unapred.

A kao što ste pročitali u naslovu danas vam u saradnji sa izdavačkom kućom Propolis Books poklanjamo sjajan roman „Briljantni umovi“. Kako biste učestovali u akciji potrebno je da nam se javite na mail redakcija@superteen.rs i napišete najmanje tri briljantna umova o kojima se govori u delu „Briljantni umovi“. Pored toga nam napišite ime, prezime, adresu i grad, kao i koje ste godište. I da ova akcija važi za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Sloveniju. Igramo se do 27. marta do 21,00, a ime dobitnice ili dobitnika ćemo objaviti na našem IG profilu u storyju.