Dobitnica 13 Grammy nagrada i legenda pop žanra Lady Gaga je objavila album iznenađenja „Harlequin“ , koji vodi slušaoce na žanrovski redefinišuće putovanje i obuhvata suštinu ekscentrične predstavnice pop kulture.

„Harlequin“ je album koji istražuje sirovu emotivnu kompleksnost ženskog lika koji cveta u haosu, personifikaciju snažne sile koja se ne može obuzdati. Baš kao Harley Quinn, ali i sama Lady Gaga, album je nepredvidljiv, pun kontradikcija i bespogovorno smeo, fuzija različitih žanrova, donosi nešto sasvim novo i neotkriveno.

„Dosta smo se igrali sa žanrovima kroz produkciju muzike, promenu teksta i pristupu pesmama iz velikog američkog leksikona, kako bismo istakli složenost žene koja ima opasnost u sebi, ali istovremeno nosi osećaj slatkoće i ne može se lako definisati.“ objašnjava Lady Gaga.

U koprodukciji albuma je učestvovao njen verenik Michael Polansky, a zajedno su okupili svetski priznate muzičare i kompozitore kako bi zadržali duh Harley Quinn u svakoj noti. Rezultat je Lady Gaga kakvu niste dosad čuli, na albumu gde se prepliću jazz, punk, blues i sve ono između, evocirajući šarenoliki haos i emocionalnu dubinu Harley Quinn.

Klasici poput „Good Morning“ i „Get Happy“ su lirički prerađeni da istaknu buntovnički duh same Harley, dok su „Oh When The Saints“ i „World On A String“ dobili potpuno novo značenje kroz energične aranžmane koji reflektuju njenu divlju, neukrotivu prirodu. „The Joker“ zaranja u kompleksan odnos Harley i Jokera, a originalne pesme „Happy Mistake“ i „Folie à Deux“ predstavljaju emotivni stub čitavog albuma, kombinujući sirovu ranjivost i haotičnu energiju u prikaz borbe jedne žene sa njenim osećajem identiteta i nadolazećeg ludila.

Izdanje „Harlequin“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

https://umrs.lnk.to/LadyGagaHarlequin