Svi se raduju raspustu, period bez škole i obaveza, šta može da bude bolje od toga! Pre završetka škole planiramo kako ćemo na letnjem raspustu da idemo na bazene, da se družimo sa prijateljima i želimo da svaki trenutak bude zanimljiv. U našoj glavi sve to deluje jednostavno, ali u stvarnosti nije baš tako. Često na raspustu po ceo dan ne radimo ništa i bude nam mnogo dosadno. Naprosto imamo previše slobodnog vremena i ne znamo kako da ga iskoristimo. Imam rešenje za taj problem! Predstavljam vam zanimljive stvari koje možete raditi na raspustu, pa hajde da počnemo!
 Organizujte druženje za pamćenje! S obzirom da nam je došlo lepo vreme, možete pozvati vaše prijatelje i uživati u prirodi. Uzmite neke društvene igre, kao što su karte, ne ljuti se čoveče ili pogodi ko sam igru koja se igra tako što na papiriće napišete poznate ličnosti, izmešajte papiriće i neka svako izvuče jedan papir koji će da stavi na čelo, a potom jedan postavlja pitanje na koje ostali mogu da odgovaraju samo sa DA ili NE ( pitanje može da glasi ,,Da li sam muško?“ ,,Da li sam pevačica, sportiskinja, glumica….?“ ,,Da li imam plavu, crnu, braon…kosu ili oči?“) i tako postavljate pitanja sve dok svi ne pogode koga su izvukli. Takođe, možete da iseckate slike iz časopisa i da pravite kolaž ili možete da igrate istina ili izazov! Ponesite grickalice i sokove. Druženje možete organizovati u vašem dvorištu, parku, a ukoliko nije lepo vreme možete se družiti i u stanu ili kući!

Photo by Ishan @seefromthesky on Unsplash

Napravite pravu letnju atmosferu u vašoj sobi! Na Youtube-u imate bezbroj videa na temu ,,Kako napraviti letnje dekoracije?“ ili na engleskom ,,DIY summer room decor!“ Budite kreativni i ukrasite vašu sobu na vaš način. Možete osmisliti i svoju dekoraciju. Za dekoracije možete koristiti papire u boji, karton, tempere, razne stikere, ramove za slike, tegle, flaše, kamenčiće, lampice i ostalo. Video o ukrašavanju sobe možete pronaći ovde.
Pišite dnevnik! Možda će ovo nekima zvučati staromodno, ali može da bude veoma zabavno. Uzmite jednu lepu svesku ili običnu svesku koju možete ukrasiti i svakog dana zapišite u nju nešto što je vam bilo zanimljivo tog dana. Par godina kasnije kada budete našli taj dnevnik prisetićete se nekih veoma lepih uspomena.
Zanimljive stvari koje možete raditi na letnjem raspustu

Image by Kate Cox from Pixabay

Ukoliko ste žensko, možete probati razne trikove sa lakovima za nokte! Pozovite drugarice i zajedno lakirajte nokte, možete se i takmičiti u tome. Video o trikovima sa lakom za nokte možete videti ovde.
Zanimljive stvari koje možete raditi na letnjem raspustu

Zanimljive stvari koje možete raditi na letnjem raspustu – igraj se vojim noktićima

Pokušajte da uradite neki eksperiment! Znam da će zvučati pomalo dosadno, ali i hemija ume da bude zabavna. Kako bi ste videli video o eksperimentima kliknite ovde.
Zanimljive stvari koje možete raditi na letnjem raspustu

Zanimljive stvari koje možete raditi na letnjem raspustu – eksperimenti

♡ Nadam se da će vam ovaj raspust biti zanimljiv i da ćete uživati u njemu ♡
By: Svet Ovih Devojčica
Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash i Pinterst