U naša je bioksope upravo stigla nova junakinja: njeno je ime Alita, dolazi iz budućnosti, a drugo joj je ime borbeni anđeo…

Trostruki dobitnik nagrade Oscar James Cameron (Avatar, Titanic) i vizionar Robert Rodriguez (Sin City) stvorili su novu junakinju u filmu Alita: Borbeni anđeo.

O čemu je reč?

Radnja filma je smeštena nekoliko vekova u budućnost, u gradu Iron City, u kojem napuštenu Alitu u nesvesnom stanju pronalazi saosećajni cyber-doktor i dovodi je u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne seća se ko je, niti prepoznaje svet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako joj je iskustvo prvo. Dok uči da upravlja svojim novim životom i ulicama Iron Cityja, Iro je pokušava zaštititi od njene misteriozne prošlosti, dok joj njen novi prijatelj s ulice, Hugo, pokušava pomoći da se seti svoje prošlosti. Njih se dvoje zaljubljuju, a u jednome trenutku smrtonosne snage dolaze po Alitu i pokušavaju da naruše njene novostečene odnose. Alita otkriva da ima neverovatne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da da otkrije istinu o svom poreklu, Alita kreće na put koji će je voditi u borbu protiv nepravdi ovoga mračnog, korumpiranog sveta…

Može li Alita da spase svet?

Znaš li?

Iako se radi o pravom akcionom filmu sa stvarnim glumcima, glavni je lik Alita napravljen uz pomoć filmske animacije i sniman je u 3D tehnologiji.

Uloga glavne junakinje na kraju je pripala Rosi Salazar, a za nju su se borile još i Zendaya, Maika Monroe i Bella Thorne.

Iako se serija manga stripova, po kojima je film nastao, zove Battle Angel Alita, film je nazvan obrnuto – “Alita: The Battle Angel” jer svi filmovi legendarnog Jamesa Camerona počinja na A ili T (Titanic, Aliens, The Terminator, The Abyss, True Lies, Avatar…)

Na soundtracku filma pojavljuju se Linkin Park s pesmom „New Divide” i Dua Lipa koja je snimila glavnu muzičku temu filma – pesmu „Swan Song”.