Ukoliko nemaš ravnu kosu i želiš da je ispraviš bez korištenja pegle ili odlaska u frizerski salon, uz trikove koje ćemo ti sada otkriti možeš to da uradiš sama kod kuće sa nameirnicama koje imaš sigurno u svom domu.

Mešavina jajeta i mleka je prvo rešenje kako bi kosa bila ravna. Stavi jaje u šolju mleka i promešaj te smesu ostavi nekoliko minuta, a potom je nanesi na kosu četkom. Zamotaj kosu u peškir i tako zadrži 90 minuta, a onda je operi blagim šamponom. Bićeš pozitivno iznenađena rezultatom.

Aloe vera u kombinaciji sa uljem je također dobra kombinacija. Činjenica je da aloe vera podstiče rast kose, a ako je pomešaš sa pola šolje aloe vere s istom količinom kokosovog ulja te tu smesu nanesi na kosu i zadrži je sat vremena, izravnaćeš kosu barem privremeno. Naravno, smesu je nakon pomenutog vremenskog perioda potrebno isprati.

Jabukovo sirće je poznato po tome što omogućava prirodno čišćenje, a kada se nanese na kosu, ono uklanja prljavštinu i kosu čini ravnom i mekanom. Pomešaj tri supene kašike jabukovog sirćeta s dve šolje vode. Nakon što staviš šampon na kosu, isperite je, a onda i iskoristite mešavinu za ispiranje.

Kokosovo mleko i kukuruzni škrob u kombinaciji ispravljaju kosu. Pola šolje kokosovog mleka pomešaj s dve supene kašike kukuruznog brašna i mešavinu nanesi na kosu pomoću četke. Tako zadržit sat vremena, a potom isperi vodom i blagim šamponom.

Foto: Pixabay