Predstavljamo vam trejler za film „Psi umiru sami” koji će premijerno biti prikazan na  47. FEST-u, u sredu 27.2. u 22h u Kombank dvorani. Ova drama sa elementima trilera biće prikazana u okviru srpskog takmičarskog programa kao debitantski film reditelja Nikole Petrovića.

Radnja filma prati Viktora, nekadašnjeg radnika programerske firme, koji napušta haotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima. Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares. Sticajem okolnosti u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana, tajnovita.

Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio mrtav. Ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri. Slučaj koji od rutinskog posla, postaje najteži i najveći izazov u njegovoj karijeri, i lični i poslovni.

Glavne uloge u filmu tumače Srđan Petrović i Mina Obradović, kojima su ovo i prva uloge na filmu, Dragan Vujić Vujke i Draginja Mileusnić, dok ćemo u ostalim ulogama gledati Miloša Timotijevića, Srđana Žiku Todorovića, Nikolu Šurbanovića, Jovana Jelisavčića i Andreja Šepetkovskog.