Svi imamo one dane kada smo toliko nervozni i pod stresom da nam ništa ne odgovara i da nas svi nerviraju. Nekako, kako dan protiče, sve je gore i ti ne znaš kako toga da se otarasiš. Rešenje? Za samo nekoliko minuta, možeš se posvetiti sebi i rešiti se nervoze, a evo i kako:

1. Odgledaj neku zabavnu emisiju. Smeh je najbolji lek za sve. Pogledaj neku dobru komediju ili stand-up nastup na YouTube-u.

2. Pripremi toplu kupku. Što više mehurića i relaksacija. Dobar savet: lavanda i kamilica su opuštajuće i pomoći će ti da se otarasiš stresa.

3. Piši dnevnik. Kada staviš svoje misli na papir, osećaćeš se mnogo bolje, jer ćeš biti rasterećena.

4. Boj. Trenutno su u trendu razne bojanke koje se mogu pronaći onlajn, ali i aplikacije koje se mogu skinuti u telefon. One su jakok dobar način da se smiriš i odlutaš na nekoliko minuta.

5. Sredi nokte. Novi i sveže obojeni nokti su dobar način da skreneš misli  sa nervoze i lošeg raspoloženja.

6. Skuvaj nešto ukusno. Potraži recept od bake/mame i spremi sebi nešto što voliš. To će biti lep poklon od tebe-tebi.

7. Pogledaj neki make-up tutorijal i probaj da sama uradiš. To je odličan način da se izvežbaš, kao i da potrošiš vreme na nešto i lepo i korisno.

8. Pozovi prijatelja. Prijatelji nam uvek mogu pomoći da se otarasimo loših misli i da se oraspoložimo.

9. Slušaj vesele pesme. Nešto zarazno i dancy će te naterati da plešeš i pevaš i da zaboraviš na probleme.

10. Sredi se. Nama ženama se uvek raspoloženje poppravi kada se lepo obučemo/našminkamo. Pronađi dobar autfit, sredi se i prošetaj se. To je odličan način da naučiš da budeš zadovoljna sobom, bez obzira na raspoloženje.

Priredila: Nikoleta Jovičić

Image by StockSnap on Pixabay