Pobednik festival Beovizija 2019 i predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije biće Nevena Božović s numerom „Kruna”, odlučili su zajedničkim glasovima gledaoci i petočlani stručni žiri.

Poziciju broj 2 zauzela je pesma „Nema suza” Dženana Lončarevića, a na 3. mestu našla se Saška Janks s numerom „Da li čuješ moj glas”.

Nakon dve polufinalne večeri, u kojima je nastupilo ukupno 24 takmičara, 12 kandidata je stiglo do finala. Učesnici su bili:

Saška Janks „Da li čuješ moj glas”
Bend Majdan „Budim te”
Sofija Perić „Aritmija”
Dženan Lončarević „Nema suza”
Ivana Vladović i Wonder Strings „Moja bol”
Jana Šušteršič „Viktorija”
Lord „Radnički sin”
Nevena Božović „Kruna”
Ana Popović „Lutaš”
Ivan Kurtić „Bella – Bela”
Nataša i Una „Slobodna”
Aleksandra Sekulić „Tugo”

Predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu ovog maja izabrali su TV gledaoci i stručni žiri u jednakom odnosu 50/50, ali i ove godine ti glasovi se prilično razlikuju.

Svoje bodove prvo su saopštili članovi žirija, a žiri su činili : Miloš Miša Aleksić, Bojana Stamenov, Dejan Ivanović, Goca Tržan i Aleksandar Milić Mili, predsednik žirija.

Favorit žirija bila je pesma „Kruna” Nevene Božović (12 poena), Saška Janks bila je druga (10 poena), a 8 poena od žirija dobila je pesma „Moja bol”.

TV gledaoci imali su 15 minuta da glasaju putem SMS, a tako je bilo i tokom polufinalnih večeri. S jednog broja telefona bilo je dozvoljeno glasati 20 puta. Pesma koja je dobila najviše SMS glasova gledalaca dobila je 12 poena, a to je bila pesma „Samo bez straha”. Na 2. mestu bila je Dženanova pesma, dok je Nevenina zauzela treću poziciju, ali sabiranjem poena osvojenih od strane stručnog žirija i publike Nevena Božović je trijmufovala.

Ovo će biti njeno treće učešće na Eurosongu, pošto je učestvovala na juniorksom izboru, a potom kao deo grupe Moje tri.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages