Predstavnica Srbije na ovogodišnjem izboru za Pesmu Evrovizije Nevena Božović obezbedila je mesto u finalu!

Sinoć se za mesto u finalu 64. Evrosonga nadmetalo 17 zemalja, a takmičenje u subotu nastavljaju i predstavnici Grčke, Belorusije, sa Kipra, Estonije, Češke, Australije, sa Islanda, iz San Marina i Slovenije.

Izrael je osvojio pravo da bude domaćin ovogodišnjeg takmičenja nakon što  je izraelska pevačica Neta Barzilai pobedila prošle godine u Lisabonu s pesmom „Toj”. Ona je otvorila ovogodišnju Evroviziju istom pesmom.

„Ne mogu da verujem da je Evrovizija u Tel Avivu. Imala sam neverovatnu godinu, bili ste neverovatni prema meni, dobrodošli u Izrael”, rekla je Neta Barzilai. Netu će pokušati da sledi Kobi Marimi, ali kladionačari nažalost predviđaju da će on osvojiti tek 25. mesto, navode izraelski mediji.

Nevena Božović i „Kruna“ u finalu 64. Evrosonga

Nevena Božović i „Kruna“ u finalu 64. Evrosonga

Drugo polufinale je u četvrtak, a takmičenje se održava uz jake mere bezbednosti nakon nedavnog sukoba između izraelske vojske i Hamasa.

Kada smo kod kladionica i predviđanja, izraelski mediji objavili su prethodnh dana listu deset takmičara za koje se očekuje da će biti najbolji ove godine prema predvidjanju kladioničara.

Na prvom mestu je predstavnik Holandije Dankan Lorens sa pesmom „Arkada”, drugi je pevač iz Švedske Džon Ludvig s pesmom „Suviše kasno za ljubav”.

Slede predstavnik Rusije Sergej Lazarev koji će pevati pesmu „Vrisak”, Čingiz iz Azerbejdžana s pesmom „Istina”, predstavnica Francuske Bilal Asani sa pesmom „Roi”, pevačica koja predstavlja Maltu Mihela sa pesmom „Kameleon”, Mahmud iz Italije sa pesmom „Soldi”, Kejt Miler-Heidke „Nulta gravaticija” iz Australije, Luka Hani iz Švajcarske i Hatari iz Islanda.

U međuremenu je svoje gostovanje na Evroviziji potvrdila i pop ikona Madona, saopštivši da nikada neće prestati da se bavi muzikom da bi udovoljila nečijem političkom planu, niti će prestati  da govori protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gde u svetu se dešavaju.

Promoteri koncerta Lajv nejšn Izrael (Live Nation Israel) i predstavnici Madone iz SAD su potvrdili izveštaje izraelskih medija da će ona pevati dve pesme za vreme nadmetanja na kojem nastupaju muzičari iz 41 zemlje.

Drugo polufinale 64. Evrosonga je na program, sutra 16. maja, dok na veliko finale na kome će nastupiti i Nevena Božović sa numerom „Kruna” čeka 18. maja.

Foto: Andres Putting/ https://eurovision.tv