U finale 64. takmičenja „Pesme Evrovizije“, u subotu, sinoć su se plasirali i predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

Tokom prvog polufinala „Pesme Evrovizije“, u utorak, za učešće u finalu, osim srpske pevačice Nevene Božović, izborili su se predstavnici Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije, pronosi RTS.

Prezenteri su i sinoć bili najpoznatija izraelska manekenka Bar Refaeli, kao i Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

Ovogodišnji, 64. Evrosong održava se pod sloganom „Usudi se da sanjaš“ (Dare to Dream).

Za muzički tron Evrope takmiče se predstavnici 41 zemlje. Obe polufinačne večeri dale su po deset finalista kojima se u završnici takmičenja, u subotu, pridružuju predstavnici zemalja tzv. Velike petorke – Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije, i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Spektakularno finale izbora za „Pesmu Evrovizije“, tokom kojeg će, u revijalnom delu, nastupiti velika svetska zvezda Madona, zakazano je za 18. maj.

Ko je tvoj favorit na ovogodišnjem izboru za najbolju pesmu Evrope? Da li su to Holandija, Švedska i Švajcarska koje su se već izdvojile kao favoriti na kladionicama, ili ipak dajete šansu nekoj drugoj zemlji i njenom predstavniku. I šta mislite koje mesto će zauzeti naša predstavnica? Pišite nam u komentarima obavezno!

Foto: Andres Putting