Srpsku predstavnicu na takmičenju za Pesmu Evrovizije, Nevenu Božović, porodica i obožavaoci su ispratili su rano jutros na let za Tel Aviv, gde će za dve nedelje biti održan ovogodišnje Eurosong.

Na aerodromu „Nikola Tesla“ Nevena Božović je pred ukrcavanje u avion rekla prisutnim medijima da joj mnogo znači podrška porodice i ljudi širom Srbije.

„Znam šta me tamo očekuje i kakva je publika. Eurosong kao takmičenje ima posebne obožavaoce koji znaju i prate sve pesme, tako da sam sigurna da ni tamo neće nedostajati podrške“, istakla je srpska predstavnica.

Iako su dve verzije pesme „Kruna“ predstavljene – na srpskom i engleskom jeziku, Nevena objašnjava da nema dileme o tome koju će izvesti na bini u Tel Avivu.

„To nikada nije dovođeno u pitanje. Znali smo da će biti pevana pesma na srpskom jeziku. Akustična verzija na engleskom jeziku snimljena je u promotivne svrhe, kako bi se približila strancima“, navela je Nevena.

Spot za promotivnu verziju pesme kojom će se Srbija takmičiti ove godine u Izraelu sniman je u Studiju 6 Radio Beograda. Simfonijskim orkestrom RTS-a diriguje maestro Bojan Suđić, muziku potpisuju Nevena Božović i Darko Dimitrov, tekst Nevena Božović i Snežana Vukomanović, aranžman Dragoljub Ilić, produkciju Uroš Marković, zvuk Miloš Marinković, a montažu spota Uroš Nikolić.

Nevena je dodala i da joj pređašnje iskustvo na Eurosongu mnogo znači.

„Odgovornost je uvek ista, ali iskustvo znači u tome da znam kako sve funkcioniše i šta mogu da očekujem“, zaključila je Nevena Božović.

Prva zvanična proba i konferencija za medije zakazani su već za sutra, 4.maj. Srbija će na Pesmi Evrovizije nastupati u prvom polufinalu, 14. maja, pod rednim brojem 9. Drugo polufinale zakazano je za 16. maj, dok je finale 18. maja. Sve tri takmičarske večeri iz Tel Aviva RTS će prenositi uživo.

Izvor: rts.rs

Foto: Antonio Ahel/ATAImages