Američke palačinke odavno su postale popularne u celom svetu, a mnogima su jedno od najdražih jela. Idealne su za doručak i međuobrok, a dobra stvar je da ih je veoma lako napraviti.
Već znate da se američke palačinke od standardnih razlikuju u debljini i veličini. Za pripremu će ti trebati 200 grama brašna, prašak za pecivo, prstohvat soli, kašičica šećera, jaje, 250 ml mleka i 50 grama putera. U posudi pomešajte suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, so i šećer). Na sredini napravite rupu i u nju dodaj jaje i mleko u kojem si prethodno istopila puter. Mešaj dok ne dobiješ gustu smesu, a po potrebi dodaj još mleka ili brašna.
Zagrej tiganj i premaži puterom pa na njoj peci manje i deblje palačinke. Peci ih minut-dva, odnosno dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Prema originalnom receptu svaka američka palačinka premaže se puterom, a zatim slaže jedna na drugu. Na kraju se preliju javorovim sirupom, ali umesto toga možeš da koristiš med ili preliv po želji. Možeš ih poslužiti i uz komadiće voća, sladoled ili dodatke po želji.
[…] umutite smesu, pržite palačinke poput američkih, neka budu manje, a deblje od klasičnih palačinki koje se prave kod […]