Verujemo da uživate u danima raspusta, ali isto tako znamo da ima dana kada ne znate više šta da radite. Mi vas izazivamo da napravite neki desert za porodicu, ali da bude zdrava varijanta, na primer palačinke bez brašna.

Složićete se sa nama da su palačinke možda najslađa poslastica koja kod mnogih koji žele da povedu računa o svojoj ishrani dovodi do griže savesti… Ali uz ovaj recept više ne moraju da brinu.

Retko ko ne voli palačinke, a ukoliko ste među ljubiteljima istih, evo kako možete da ih napravite tako da imaju fenomenalan ukus, ali da uopšte ne razmišljate o eventualnoj posledici uživanja u njima.

Potrebno je:

– Tri banane

– Tri jaja

– Jedna kašika kokosovog ulja ili rastopljenog putera

– Dve kašike kokosovog brašna

– Jedna kašičica cimeta

Ukoliko u kući imate i koristite blender, jednostavno sve sastojke stavite  u njega i pomešajte ih. Međutim, ako nemate, uzmite samo jednu dublju posudu, pa dodajte jednu po jednu namirnicu uz mešanje ručnim mikserom. Druge metode su suviše spore i ne mogu da garantuju savršenu smesu. Izbor priloga je potpuno na vama, iako je testo mahom neutralnog ukusa, nekima se čini slađe, pa je to nešto što biste trebali da imate u vidu ukoliko ste planirali slane palačinke.

Kada umutite smesu, pržite palačinke poput američkih, neka budu manje, a deblje od klasičnih palačinki koje se prave kod nas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harvius Austin Lim (@harvius.austin)

I obavezno nam javite kako su vam se dopale ove zdrave palačinke bez brašna.