Sama pomisao na celulit stvara nervozu kod svake devojke ili žene i retko koja srećnica nema „pomorandžinu koru”. Nezdrava ishrana, nedovoljno kretanje i nedovoljna količina vode koju uneseš tokom dana više su nego dovoljni razlozi za dobijanje celulita.

Celulit se najčešće skuplja na zadnjici i kukovima. Posebne vrste masnih ćelija na tim delovima tela osim što skupljaju masnoće zadržavaju i tečnost. Zato, neretko se može čuti savet kako treba izbegavati unos velikih količina soli u telo. So vezuje tečnost, a to je idealno tlo za nastanak celulita.

Koliko god uporno vežbala, pravilno se hranila ili koristila najnovije anticelulitne kreme i tretmane nikad ga se ne možemo stopostotno rešiti. Građa potkožnog ženskog masnog tkiva je takva da malo celulita uvek ima, ali neće ti predstavljati problem sve dok se ne vidi na površini kože.

Stanje postaje alarmantno kad su naslage toliko stare da postanu bolne na dodir, i tad je trenutak kada ne možeš više da ignorišeš problem i moraš da počneš sa borbom. I već ti nije dobro , jer si ubeđena da će ti trebati gomila novca kako bi pohodila salone koji imaju najnovije uređaje za borbu protiv celulita i kako bi nabavila preskupe kreme, ali to nije tako.

Celulit nije tako težak neprijatelj kako se to čini na prvi pogled. Narandžine kore možeš se rešiti i s vrlo malo novca, ali moraš da budeš uporna. Celulitu se najteže boriti s masažom, gnječenjem i za to nije potrebno ići na masaže u salone, dovoljno je da prošetaš do prodavnice i kupiš najobičnije bebi ulje.

Možeš se masiati dok uveče na primer gledaš film ili seriju. Sedi na stranu i  masiraj se vrhovima prstiju, kružnim pokretima. Prvo nanesi ulje na kožu, a potom počni sa masažom. Budeš li to na svakoj butini i kuku radila po 15 minuta svakoga dana, situacija će do leta biti mnogo bolja, a trošak nikako prevelik.

Foto: Thinkstock