Plava maskara je nekako uvek tu, ali ove sezone se vraća u velikom stilu i zato što pre nabavite barem jednu nijansu kako biste bile IN.

„Sada je pravi trenutak za plavu maskaru“, kaže šminkerka Tasha Brown te nastavlja:“Moj trik je uvek bio da plavu maskaru nanosim blizu korena trepavica kako bih skrenula pažnju na oči.“

Brown upozorava kako ne možete tek tako naneti bilo koju plavu maskaru. Važno je da pronađene nijansu koja odgovara vašim očima i obliku lica.

Na tržištu su dostupne brojne plave maskare, od svetlijih i tamnijih, do jeftinih i skupocenih. Za one koji plavom maskarom žele začiniti večernji izgled, make-up stručnjaci svakako preporučuju vodootpornu maskaru. Međutim, plave nijanse možete koristiti i za jednostavni dnevni look.

Jedan od odličnih trikova jeste da nanesete plavu senku na oči, a plava maskara će biti logičan nastavak u tom slučaju. S obzirom da ćete naglasiti oči, Brown savetuje da ostala šminka bude diskretna.

Pored plave maskare, ove sezone u trendu su i druge makare u boji, pa u parfimerijama može pronaći tirkizne, ljubičaste, crvene i zelene maskare. A na društvenim mrežama ima korisnih saveta kako uz ove maskare možete osvežiti vaš izgled ovog proleća, ali i leta koje ćejako brzo stići.

Foto: Instagram