Izgleda da svetu nije dovoljno zombija. Dok se originalna serija „The Walking Dead” približava svojoj 10-toj sezoni, AMC se sprema da pokrene još jedan spinof ove čuvene franšize, i to najkasnije 2020. godine!

Novu seriju su kreirali Scott M. Gimple i Matt Negrete, koji takođe rade i na originalnoj seriji, a snimanje spinofa će početi u leto ove godine u Virdžiniji. Nove epizode će se fokusirati na ženskog protagonistu i „baviće se odrastanjem, apokalipsom i zombijima” po rečima kreatora.

„Neki će postati heroji. Drugi će pak postati negativci. Ali, na kraju, svi će voditi drugačije živote od onih koje su inicijalno nameravali da imaju” rekli su iz kuće AMC.

„Neverovatno sam uzbuđen jer ću biti deo ove nove serije smeštene u ‘The Walking Dead’ univerzumu” izjavio je Negrete. „Produciranje i pisanje novih epizoda su posao iz snova i veoma sam počastvovan što imam priliku da radim sa ljudima poput Scotta i članovima AMC-a. Ne mogu da doček da fanovi serije vide šta smo im novo spremili!”

Sa druge strane, originalna „The Walking Dead” serija polako pokazuje znake zamora. Andrew Lincoln i Lauren Cohan su napustili seriju tokom devete sezone, a u desetoj odlazi i Danai Gurira. Primetno je i opadanje broja gledalaca. Ali možda nova serija povrati ljubitelej zombija pred male ekrane.

Foto: Gene Page/AMC