Sabrina Carpenter se proslavila ulogom Maye u seriji „Girl Meets World”, za koju je čak napisala i glavnu temu.

Međutim, zanimljivo je da je Carpenterova prvo počela da peva, pa tek onda da glumi. Učestvovala je u pevačkom takmičenju Miley Cyrus zvanom „The Next Miley Cyrus Project” gde je osvojila treće mesto.

2015. godine, Sabrina je izbacila svoj debi album „Eyes Wide Open”, sa koga se izdvajaju hitovi „We’ll Be the Stars” i „Can’t Blame a Girl For Trying”. Naredne godine izbacila je mini-album „EVOLution”, koji se bavio vezama, raskidima i izolacijom.

Tokom 2017. Sabrina dobija i svoje prve uloge u filmovima „The Hate U Give” i „The Short History of the Long Road”. Iste godine dobija i ulogu u humorističkoj seriji „So Close”.

Poslednji album Sabrine Carpenter „Singular Act I” je izašao u novembru, a pevačica je rekla da fanovi neće čekati dugo do „Singular Act II”.

Na „Act I” se našao dens hit „Almost Love” koji se dosta vrti na radiju ovih dana. Tu su svakako i numere „Paris” i „Bat Time”, koje su takođe podosta zastupljene na radiju, ali i na internetu.

I stoga, dok čekamo „Act II” možda nije zgoreg da se podsetimo i ostalih numera talentovane umetnice Sabrine Carpenter. Zapravo 12 pesama koje morate odmah da preslušate!

1. „Can’t Blame a Girl For Trying”

U ovoj melodičnoj pesmi s njenog debitantskog albuma, Sabrina Carpenter nas uči svojim impresivnim tekstovima sa kojima možete da se poistovetite  slično kao i Taylor Swift.

2. „Eyes Wide Open”

Naslovna pesma na debitantskom albumu je snažna motivaciona pesma koju smo oduvek trebali.

3.  „Smoke and Fire”

Najavna numera za „EVOLution” album nas je podigla na noge i naterala da plešemo.

4. „Thumbs”

Nikada nismo pomislili da će nas podiznje palčeva toliko uzbuditi, ali ne možemo a da ne preslušamo ovu pesmu nekoliko puta u toku dana.

5. „Almost Love”

Nikada nam nije dosta Sabrininog neverovatnog glasa, a mi ovu pesmu pustimo svaki put kad imamo novu simpatiju.

6. „On Purpose”

Carpenterova počinje da usporava sa tempom na „EVOLution” albumu, ali emocionalni momenat ga čini pravim klasikom.

7. „Alien”

Snimila je numeru uz podršku Jonas Blue i kada je poslušate shvatićete da je ova pesma je obavezna na vašoj „play ready for night out” playlistu.

8. „First Love”

Carpenter je „pozajmila” svoj vokal u ovoj pesmi, a to je u biti kao da je leto  deo pesme.

9. „Paris”

Još jedna neverovatna pesma s albuma „Singular Act I”. A ova pesma uspeva da uhvati struju grada Pariza i ako vas put nanese tamo shvatićete to odmah.

10. „Sue Me”

Dobijamo neke ozbiljne vibracije Demi Lovato iz ove himne ljubavi, i tu smo zbog toga.

11. „Why”

Ova ljubavna pesma iz 2017. godine je pesma za kojom su naša srca žudela.

12. „On My Way”

Iako ovoj pesmi daje samo svoj vokal, mi bsimo rekli da je poseduje, kao da je njena vlastita pesma.