Da budemo realni – nisi baš neki fan treniranja. Umorna si, iscrpljena i imaš tonu obaveza svakog dana. I mi smo svesni toga, ali isto tako znamo da bi trebalo da vodiš računa o zdravlju svog tela. Pronašli smo ti par razloga zašto bi trebalo da vežbaš.

Pa hajde sa saznamo zajedno koji su to pravi razlozi zašto bi trebalo da treniraš.

Zdrave kosti

Kako stariš, tvoje kosti postaju krte i samim tim i lomljive. Treniranjem ćeš učvrstiti svoje mišiće koji će štititi kosti, ali isto tako možeš povećati i čvrstinu svoju kostiju. To znači- trčanje, pešačenje itd.

Zdravo srce

Obično ne vodimo računa o onim organima koje ne vidimo. Međutim, srce je najbitniji organ u tvom telu i jako je bitno da ostane zdravo. Pokušaj sa nekim kardio ili aerobik vežbama. Zabavne su i jako dobre za tvoje telo.

Promena raspoloženja

Kada vežbaš, otpuša se hormon endorfin koji čini da se bolje osećaš i da budeš sdećna. Prema tome, kada si tužna, razočarana ili slično, odradi par vežbi i pogledaj kako će brzo da ti se vrati raspoloženje.

Manje stresa

Osim što te čini srećnom, trening te čini i opuštenom. Kada imaš stresan period u životu, to može dosta uticati na tvoje zdravlje. Treningom ćeš se osloboditi stresa i nećeš osećati teret svakodnevice.

A nas zanima koji su tvoji pravi razlozi da se pokeneš?

Priredila: Nikoleta Jovičić
Image by silviarita from Pixabay