Neprestano razmišljaš o svojoj simpatiji… O njegovom osmehu, prelepim očima i toplom zagrljaju. Ne možeš da se koncentrišeš, spavaš, jedeš i ne znaš šta da radiš…

Imati simpatiju zna da bude teško. Drugih opsesija možeš vrlo brzo da se otarasiš, na ovaj ili onaj način. Međutim, zaljubljenost zna da bude ogroman problem koga se ne možeš lako otarasiti.

Ali ne brini jer mi imam nekoliko predlog šta da uradiš da skreneš misli sa svoje simpatije.

Napravi plejlistu

Napravi plejlistu pesama koje te podsećaju na tvoju impatiju. To je nešto što je samo tvoje i što ti niko ne može oduzeti. Niko ne može posumnjati ili shvatiti na koji način si ti povezala određenu pesmu sa određenom osobom.

Piši dnevnik

Dnevnik služi da u njega napišeš najiskrenije i najintimnije misli. Tamo bez problema možeš pisati o svemu što ti se kod njega sviđa, kako se osećaš kada ga vidiš i šta očekuješ od njega u budućnosti. Na ovaj način ćeš se nekako osloboditi suvišnih misli i živećeš lakše.

Pričaj o tome

Bez obzira koliko toga zapišeš u svoj dnevnik, kada si mnogo zaljubljena imaš potrebu da o tome stalno pričaš. Nađi nekoga kome veruješ, najbolju drugaricu, sestru ili mamu pa im pričaj o svojoj opsesiji. One će vrlo verovatno imati i po neki sjajan savet, a ako ništa drugo, saslušaće te i biće srećne zajedno s tobom.

Pričaj s njim

Znam da ovo može da zvuči vrlo zastrašujuće. Međutim, ono što moraš da shvatiš je da je on jedno obično ljudsko biće, kao i ti. I on ima svoje strahove, tremu i nije potpuno savršen, koliko god da se tebi to čini. Pričaj s njim o nekim običnim stvarima, interesovanjima i svakodnevnim zanimacijama. Na taj način ćeš mu postati zanimljiva, dopašćeš mu se i znaće da si zainteresovana za njega.

Priredila: Nikoleta Jovičić

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash