Bez obzira koliko obaveza imaš u školi i van nje, priznaćeš da nema lepše stvari od zaljubljenosti. Zagledaš se u nekoga, osećaš leptiriće u stomaku svaki put kad ga vidiš i istopiš se kad te pogleda. Sviđa ti se i jaaako želiš da se i ti njemu dopadneš, ali tvojoj simpatiji se sviđa tvoja najbolja drugarica.

Jako neprijatna situacija. Onaj sebični deo tebe želi da joj kaže: ’’Ne, on je moj!’’, ali onaj drugi je svestan koliko je voliš i koliko je ona zapravo nedužna u celoj ovoj situaciji. Mi ćemo ti pomoći da pokušaš da rešiš ovaj, nimalo jednostavan, problem.

Razgovaraj sa prijateljicom

Ovo je najpamatnija stvar koju možeš da uradiš. Nikada ne smeš da pretpostavljaš šta će da se desi ili da se unapred ljutiš na svoju drugaricu. Najbolji ishod priče bi bio da se on njoj ne sviđa i da ne dođe ni do kakvog razočaranja za tebe. Međutim, postoji mogućnost da je sviđanje obostrano, pa je najbolje da njoj objasniš šta to predstavlja ze tebe.

Budi realna

Da li je to neki dečko koji ti se svideo pre dve nedelje ili je to dečko koji ti se sviđa već godinama? Ako si o njemu godinama pričala svim svojim drugaricama, ako je to opsesija ili slično, onda je to nešt ozbiljnija stvar. Međutim, ako je to dečko koji ti se svideo tek onako u prolazu, to je nešto što će brzo proći i što nije ozbiljno, a možda će baš tvoja BFF biti srećna u vezi s njim.

Zapamti šta je bitno

Nikada nemoj da dozvoliš da neka simpatija ili neka veza stane na put dugogodišnjem prijateljstvu i razdvoji te sa drugaricom sa kojom imaš mnogo zajednički i lepih uspomena. Ako je dobar prijatelj, ona će razumeti kako se ti osećaš. Ukoliko zna, a ipak pokušava da ti preotme dečka, ovo će ti pokazati njeno pravo lice i znaćeš da moraš da nastaviš dalje.

Priredila: Nikoleta Jovičić

Image by Photo Mix from Pixabay