Jedna od najtežih stvari u životu je kada ne znaš da li se sviđaš osobi koja se sviđa tebi. Teško je  da li treba da nastaviš dalje. Ponekad, međutim, postoje znakovi koji ti jasno stavljaju do znanja da tu nemaš šanse i da treba da nastaviš dalje. Mi smo izdvojili 10 znakova koji govore da jednostavno treba da odustaneš od svoje simpatije.

1. Obraćaju više pažnju na tvoju BFF nego na tebe

Ovo ume da bude teško jer niko ne želi da mu se simpatija i BFF zabavljaju. Čak iako tvoja drugarica nije zainteresovana, mnogo je bolje da ti nastaviš dalje nego da se takmičiš sa drugaricom. Prijateljstva su, ipak, mnogo važnija.

2. Jedan dan je zainteresovan, a drugi ne

Ukoliko stalno nagađaš da li mu se svišađ, to je loš znak. To znači da će isti takav biti i u vezi, a tako nešto ti apsolutno ne treba. Nije lepo igrati se s nečijim osećanjima, jer ta igra ne mora biti zanimljiva i jednoj i drugoj strani.

3. Ismevaju nešto što je tebi bitno ispred tebe

Neko obično zadirkivfanje je u redxu, čak i poželjno, međutim, ako otvoreno ismevaju tvoju ljubav prema knjigama, tvoj stil oblačenja ili slično, to je jako ružno. Takva osoba definitivno nije za tebe.

4. Pričaju samo o sebi

Možda je ova osoba stvarno fantastična i odgovara ti, međutim veza s njom će uvek ići u jedom smeru. Uvek će on biti taj koji je najvažniji, a ti ćeš morati njemu da se prilagođavaš. Zaslužuješ nekoga koga će se zanimati i za tebe, tvoja interesovanja i tvoja osećanja.

5. Pričaju o drugim devojkama

Ukoliko stalno priča o drugim devojkama kad je s tobom, vrlo je moguće da te vidi samo kao drugaricu. Ceni vaše prijateljstvo, ali znaj da je vreme da pronađeš novu simpatiju.

6. Stalno upadaju u nevolje

Loši momci ili loše devojke mogu biti jako zanimljivi, ali to nije uvek dobro ni po njih, ni po vašu vezu. Uostalom, ako ne poptuje autoritet, profesore ili generalno starije, znači da neće poštovati ni tvoje roditelje. Zbog toga bi i ti mogla imati problem s njima.

7. Zauzeti su

Iako ti se možda taj dečko sviđao pre nego što je pronašao devojku, svakako je sada zauzet i samim tim zabranjena zona. Zamisli samo koliko bi bilo grozno da se tebi tako nešto dešava.

8. Varali su bivše devojke

Ukoliko je neko već bio neveran, i/ili navikao da to bude u vezi, ne misli da će s tobom napraviti izuzetak. Takvi ljudi su navikli na taj stil života i nije ih lako promeniti.

9. Teraju te da radiš stvari koje ne želiš

Možda želi da pobegneš sa časa, slažeš roditelje ili uradiš nešto treće što se tebi ne dopada. Ukoliko ne možeš otvoreno da mu kažeš da ne želiš, onda to definitivno nije osoba za tebe.

10. Zlostavljaju druge ljude

Ukoliko se tvoja simpatija nasilno ponaša prema drugim ljudima, to se neće dobro odraziti i na tebe. Možeš samo postati žrtva nasilnika i upropastiti svoj život. Njegove žrtve treba spasiti, a od njega beži što dalje.

Priredila: Nikoleta Jovičić

Designed by Teksomolika / Freepik