K-pop je obožavan širom sveta ne samo zbog jedinstvenog zvuka već i zbog jasnih emocija koje pruža svojim slušaocima.

K-pop izvođači su veoma talentovani umetnici koji svojim stihovima otvaraju duše. Kako sopstvene tako i slušalaca. Stoga, zgrabite kutiju papirnih maramica i spremite se da vidite kako izgleda naša lista najemotivnijih K-pop numera.

1. G-Dragon – Untitled 2014

Ako si fan G-Dragona, onda znaš da ipak postoji nešto drugačije u njegovim hip-hop rep numerama. U ovom albumu, G-Dragon je pokazao svoju ranjivost i bol jednosmerne ljubavi. Sa stihovima poput „If I could see you again, I don’t care if I lose my everything“ kombinovanim sa njegovim melodičnim glasom i klavirom potpuno je jasno da je ovo jedan jedinstven album.

2. Akdong Musician (AKMU) – Melted

Za razliku od većine tugaljivih k-pop pesama o ljubavi, „Melted“ je pričao borbi da se pronađe nada u surovom svetu koji nas okružuje. Spot za ovu numeru, kombinujući stihove poput „I leave the darkness that finds my heart. Even the cold shadow that covers the night starts to harden“ i vizuale, sjajno prenosi poruku koliko svet može da bude surov.

3. BTS – The Truth Untold

BTS je naširoko poznat po svojim numerama koje su dotakle mnogobrojne duše, ali „The Truth Untold“ je nešto posebno. U ovoj numeri BTS pevaju o skrivanju pravog sebe zarad prihvaćenosti u društvu. Ako ti stihovi poput „I can’t show you a ruined part of myself. Once again I put a mask on and go to see you“ ne nateraju suze na oči, imaš srce od kamena!

4. Lee Hi – Breathe

Ova divna balada čini da sreća izgleda tako… daleko. Ali ne sekiraj se, „It’s okay to make mistakes sometimes because anyone can do so“ kao što kažu stihovi pesme.

5. Jonghyun – Lonely

Ako si veliki SHINee fan, onda će te ova pesma baš pogoditi. „Lonely“ je ne samo vodeći singl sa Jonghyunovog četvrtog albuma, već i oda osećaju izolovanosti i usamljenosti, čak i kada su ljudi svuda oko tebe.

6. WINNER – For

Jedna od najtežih stvari u životu je kada izgubiš nekoga ko ti je veoma drag. Kada se ovo desi, svet izgubi boju i sve postane… sivo. WINNER peva o beznađu koje nastaje kada neko drag ode iz tvog života bez ikakvog objašnjenja.

7. Big Bang – If You

Još jedna numera o izgubljenoj ljubavi, ovoga but od megapopularnog sastava Big Bang. Pesma govori o voljenoj osobi koja odlazi, dok sećanje na nju ostaje. Stihovi poput „If you’re struggling like I am, Can’t we make things a little easier?“ i „I should’ve treated you better when I had you“ gađaju pravo u metu i sa njima može da se poveže svako.

8. B.A.P. – Save Me

Da li si ikada volela nekoga i mislila da je to najlepša stvar na svetu a onda se ispostavilo da je ta ljubav toksična i bolna? Ako jesi, B.A.P. ima pesmu za tebe. „As if I’m shackled, the memories come to me. I can’t breathe, can you see me?“

9. EXO – Sing for You

„Sing For You“ je numera o neiskazanoj ljubavi i strahu, jer su ponekada osećanja koja treba iskazati neverovatno teška za izgovoriti. „I love you a lot but I don’t say the word ‘I love you’ it’s weird, my pride doesn’t allow me“…

10. IU – Ending Scene

„I really hope you meet someone who will love you more than you do“ i „Make sure you eat well, because it’ll all pass“ su stihovi kojima IU opisuju vezu koja se završila, ali gde jedan želi bolje onom drugom iako misli da više nikada neće biti u stanju da voli.

11. Jisun – What Should I Do?

Svi znaju da ljubav ume da bude bolna. Voleti nekoga je riskantno i sa sobom nosi niz pitanja i sumnji. Izgubiti nekoga koga voliš je još strašnije i sa sobom nosi još više sumnji, ponajviše u samog sebe. Misli poput „Do you think I will be okay without you? Will you be okay without me? It is really hard to live in this world without you.“ niknu neočekivano i bez nekog preteranog povoda i u stanju su da poljuljaju svo samopouzdanje ovog sveta.

12. Day6 – Letting Go

Najteža stvar za nekoga je pustiti onoga koga voliš kako bi mogao da ima bolji život i kako bi mogao da procveta.  A izgleda da momcio iz Day6 znaju dosta o tome… „I’ve been holding on to you for so long. But now I must let go. There’s nothing I can do for you. It’s the only way to make you happy. So I let go, let go, let go.“