Svi koji prate modne trendove znaju da je brend adidas još 2015. godine počeo da proizvodi patike koje izrađuje od plastike koja je izvučena iz okeana i prerađena u firmi „Parley for the Oceans“. Sada su otišli korak dalje i rešili da svoju ponudu obagate. Naime iz adidasa nam stižu neuništive patike koje za cilj imaju smanjenje nakupljanje plastičnog otpada u svetu.

Neuništive patike Futurecraft.Loop su nove revolucionarne patike koje su izrađene od termoplastičnog poliuretana za višekratnu upotrebu, ne zahtevaju nikakav lepak kako bi se spojile i u potpunosti su ispletene i upletene s podlogom.

Prvi par ovih patika iz kolekcije naziva Futurecraft Loop predstavljen je krajem u New Yorku.

Patike su kreirane tako da svaki njihov deo može ponovo da se iskoristiti, a vizija adidasa jeste da zauvek završe sa stvaranjem otpada. Ovu viziju nameravaju da ožive kroz činjenicu da žele da se ista obuća nosi iznova i iznova.

adidas je na svojoj zvaničnoj stranici poručio kako kupovinom i nabavljanjem ovih patika ne možete rešiti problem nakupljanja plastike u svetu, ali ga možete znatno smanjiti i tako doprineti uklanjanju ove vrste otpada.

I sada nam samo ostaje da proverimo da li i kada ovaj model stiže kod nas kako bismo se priključili akciji smanjen plastičnog otpada u svetu.