Iako svi imamo različite tipove kože lica, svima nam se često dešavaju ove greške, bez obzira na godine i tipove kože. Ukoliko izbaciš ovih 5 beauty navika, koje verovatno svi pravimo, ali toga nismo ni svesni, imaćeš lice koje će biti perfektno!

1. Spavanje sa šminkom

Svima nam se bar jednom desilo da zaspimo sa full šminkom na licu, ali, to nikako nije dobro za našu kožu. Veoma je bitno da pustimo kožu da odmara i da se rešimo mrtvih ćelija, a to nikako nećemo postići spavanjem sa šminkom. Naš savet je da uvek na noćnom stočiću pored kreveta imaš tupfere, sredstvo za skidanje šminke i hidrantnu kremu, jer tako nikada nećeš zaboraviti da skineš šminku.

2. Ne koristiš hidrantne kreme

Ukoliko imaš masnu kožu verovatno si se plašilla da koristiš neku hidrantnu kremu da ne dodaš dodatno ulje koži, ali, zapravo, bez hidrantne kreme koža postaje mnogo masnija i zadržava dodatnu vlagu, zato uvek treba koristiti hidrantnu kremu.

3. Upotreba proizvoda sa alkoholom

Proizvodi za čišćenje kože, poput tonera koži čine mnogo više štete nego koristi! Dok ovi proizvodi mogu izgledati kao idealni za održavanje zdravog i blistavog izgleda kože, oni zapravo prouzrokuju dodatno isušivanje kože lica, zato bi bilo bolje da sve tonere za lice izbaciš iz upotrebe.

4. Ne koristiš kreme sa zaštitnim faktorom

Ovo je jedan od najbitnijih saveta kada je nega lica u pitanju. Bez obzira na tip i ton kože, kao i na to da li sunce peče ili je samo slabašno, krema sa SPF faktorom je obavezna! Krema sa SPF faktorom ne samo da smanjuje pojavu bore kako stariš, već štiti od raka kože, što je veoma bitno.

5. Ne čistiš četkice za make-up

Peti, ali ne i najmanje važan savet. Koliko puta si zapravo i kada si zadnji put oprala svoje četkice i sunđere za šminkanje? Bitno je da četkice pereš jednom u dve nedelje (najmanje), a sunđere za šminkanje nakon svakog korišćenja, jer se u njima skuplja najviše bakterija koje su veoma štetne za tvoje lice. Četkice i sunđere možeš prati uz pomoć mlake vode i nekog dečjeg sapuna i to je to!

Koje su, od ovih, bile tvoje loše navike i da li ćeš primenjivati ove savete u budućnosti?

Priredila: Arijana Đokić

Girl photo created by prostooleh – www.freepik.com