Sigurni smo da mnogo vas poslednjih godina najčešće make-up sa lica uklanja, odnosno čisti vlažnim maramicama i micelarnim vodama, ali najnovija istaživanja i ispitivanja pokazuju da ovakav vid čišćenja lica nažalost pravi više štete nego koristi našoj koži.

U trenutnom digitalnom dobu, u kome mi živimo, gde svakodnevno stižu saveti vezani za sva moguća područja, od lepote do tehnologije, teško je odlučiti šta od toga valja pratiti i čega se pridržavati.

Ipak, zahvaljujući mnogim istraživanjima dermatologa širom sveta, koja su sprovedena u poslednje vreme, neke stvari konačno postaju svima jasnije.

Naime, većina vas koje ovo čitate vrlo verovatno kada je u pitanju čišćenje lica poseže za vlažnim maramicama i micelarnim vodama Nažalost, tim proizvodima nemoguće je ukloniti sav make-up s lica jer ono što oni čine je to da rastapaju šminku, ali je ne uklanjaju temeljno.

Mnogo bolja alternativa vlažnim maramicama i micelarnoj vodii su kreme, ulja i balzami za uklanjanje šminke koji se utrljaju na suvo lice i zatim, nakon otprilike minut do dva masiranja, isperu s gelom za umivanje. Ovom tehnikom čišćenja lica ćete postići blistav, besprekorno čist i svež izgled kože, a uz to nećete stvoriti nepotreban otpad kao što je to slučaj s vlažnim maramicama i tupferima.

Love photo created by senivpetro – www.freepik.com