Tokom vrelih letnjih dana definitivno vredi pravilo manje je više.

Ipak, izuzetno je bitno znati i koje proizvode odabrati tokom vrelih letnjih dana.Ako misliš da možeš da koristiš isti make-up leti i zimi, nažalost moramo da te obavestimo da to nije slučaj.

Zbog pojačanog znojenja, teški puderi i svi proizvodi koji imaju jaču moć prekrivanja uvlače se u sve pore i sitne bore smejalice. A to posle nekog vremena provedenog napolju, na toplom vazduhu i suncu ne izgleda nimalo lepo i ističu se svi nedostaci na licu.

Upravo zbog toga bi u ovim vrelim danima trebala češće da koristiš BB kremu ili neki lakši puder, a korektorom možeš da prekriješ eventualne jače nedostatke.

Također, jedna od najvažnijih stvari koju mnoge žene zaboravljaju je primer. Ovaj proizvod je osnova za dobar make-up, a leti je gotovo obavezan i nikako ne bi trebala da ga preskakačeš.

Odaberi neki s matirajućim efektom kako bi znoj teže mogao da probije kroz njega i kako bi ostatak make-upa duže izdržao na licu.

Ako misliš da će to biti previše proizvoda na licu na tako visokim temperaturama, poslušajte savete make-up artiste koji je zadužen za šminkanje velike Beyonce, Sir Johna i preskoči nanošenje kreme pre šminkanja. Umesto njom, zaštiti svoje lice BB kremom koja sadrži SPF.

Image by silviarita from Pixabay