Pevačica Ariana Grande je objavila sliku na Instagramu još u avgustu prošle godine, ali je sada dospela u neprijatnu pravnu situaciju zbog te iste slike – zapravo tuže je za spornu sliku.

U sudskim dokumentima, profesionalni fotograf Robert Barbera tuži pevačicu da je prekršila autorska prava. Prema Robertu, Ariana je postavila fotografije na svom Instagram profilu bez licenciranja. Fotograf kaže da Ariana nije imala nikakvu dozvolu da postavi te fotografije, niti ga je pitala za istu.

Tužitelj traži novčanu naknadu od kršenja autorskih prava, honorar advokata i troškove, falsifikovanje upravljanja autorskim pravima, zakonske štete do 25.000 dolara za svaku povredu i kaznenu odštetu.

Tim povodom E! News su se obratili Arianinom timu. Pomenuti post je izbrisan, ali je otkriven u sudskim dokumentima koje je dobio E! News.

Na izbrisanoj slici vidimo Arianu u baggy duksu, čizmama na štiklu i sa providnom torbicom na kojoj piše „Sweetener”, što je ime njenog 4.studijskog albuma, a ispod tog posta Ari je napisala „Srećan Sweetener dan!”.

Prema sudskim dokumentima, taj post je dobio preko 3,000,000 lajkova pre nego što je skinut sa ove društvene mreže, a Ari se i dalje trudi da zadrži više od 155 mliona pratilaca na Instagramu.

Da li milslite da je fotograf preterao ili je imao pravo da tuži Arianu?

Priredila: Arijana Đokić

Foto: Promo