Dečko i ti se već neko vreme viđate i znaš da je sada vreme za prvi poljubac. Načula si  da je drugovima pričao da je speman za to, ali ti nisi spremna za prvi poljubac.  I pitaš se šta da radiš?

Trema oko prvog poljupca je normalna za sve ljude. Da, čak i za tvog dečka. Oni su možda samouvereni i glume da nemaju tremu, ali taj prvi poljubac nikada nije jednostavan. Ako si čula od njegovih drugara da je on spreman za prvi poljubac s tobom, to ne mora biti tačno. Moguće je da su to samo „muške priče“ i da tu nema baš mnogo istine.

Ako je tvoj dečko pravi za tebe, on će razumeti ako mu kažeš da još uvek nisi spremna za prvi poljubac. Dobar dečko će te čekati koliko god treba dok ne budeš spremna. A ako je sve što želi od tebe poljubac, onda te nije ni zaslužio. Potpuno je ispravno da ga pustiš da ode ako nije spreman da te čeka.

Najvažnija stvar kod prvog poljupca je da ne žuriš. Svoju odluku saopšti svom dečku i sigurna sam da će te dovoljno ispoštovati i sačekati. Najbolje je da s njim smireno popričaš i objasniš mu celu stvar, to je uvek lek za svaki problem. Vremenom ćeš dobiti samopouzdanje i sve će biti mnogo lakše!

Priredila: Nikoleta Jovičić

Winter photo created by solominphoto – www.freepik.com