Šta Martina Stoessel ima da poruči o nasilju?

Šta Martina Stoessel ima da poruči o nasilju?

Pevačica i glumica, Martina Stoessel, skoro je iznela svoje mišljenje na temu bullynga, odnosno nasilja i maltretiranja dece i adolescenata, što ne zabrinjava samo njih, već i njihove roditelje.

Tini je izjavila kako treba pričati o nasilju i kako deca treba da shvate da su čak i njihovi idoli i slavne ličnosti trpeli ili trpe ovu, kako ona kaže, karmu. Ali, takođe navodi i da uvek treba da se ide uzdignute glave, a zna to i iz ličnog iskustva.

Martina priča i o animiranom filmu ,,Ugly dolls“ u kojem pozajmljuje glas Moxy koja ima jasan cilj – da napusti Ugliville, odnosno grad u koji stižu sve plišane igračke.

,,Ona je posebna, hrabra i spremna da pređe granicu i pronađe za nju savršeno dete, međutim, igračke koje vodi predivna Lu nisu voljne da to dozvole“, ističe pevačica i nastavlja: ,,Moxy je šarmantan lik, neustrašiva, ali ima elokventnu ružnoću koju pokušava da ignoriše. To je prelepa plišana igračka, lutka kojom se identifikujem po poruci koju prenosi, a to je jednakost, a ne maltretiranje“.

Animirani film ,,Ugly dolls“ je dečiji film, ali se govori o ozbiljnim temama, koje će deca najbolje kroz animaciju shvatiti, a neće škoditi ni da ga pogleda neko ko je odrastao. Znajući odgovornost za predstavljanje karaktera koji se dotiče tako teških tema, Tini nije želela da propusti priliku da prikaže Moxy na najbolji način.

,,Mogućnost da dam svoj glas liku u animiranom filmu je nešto što mi se sviđa i uživam u tome, a to mi takođe daje mogućnost da podignem svoju karijeru na viši nivo. Dok sam radila sinhronizaciju za ovaj film, u meni su se probudila jaka osećanja. Budući da sam umetnica i neko ko je uticajan na veliku masu ljudi, nisam htela da odbijem predlog da vidim probleme poput diskriminacija, predrasuda i nasilja i prihvatila sam ovo upravo iz razloga da bih pomogla mlađoj populaciji sa ovakvim problemima.“- rekla je Tini.

Tekst: Arijana Đokić

Foto: Instagram