DIAVO objavio svoj debi singl

DIAVO objavio svoj debi singl

Novi Mascomov potpisnik, DIAVO objavio je svoj debi singl 31. maja, na svim digitalnim platformama.

Mnogi su žanrovi danas izopšteni, njihov inicijalni uticaj je skrajnut a postojanje marginalizovano. Da, reč je o hip-hopu i u startu se mnogi neće složiti sa tom konstatacijom. Muzički izraz, koji je do pre deset godina bio dominantan u Srbiji, poprimio je obrise svega i svačega, pa sada ponajmanje liči na pomenuti žanr.

Međutim, nije istina da publika hoće samo turbo-trep i nije istina da mladi danas znaju samo za to. Pred našim očima, a da mi to gotovo i ne primećujemo, stasava generacija izuzetnih mladih i osvešćenih hip-hop izvođača koji ne odustaju od suštine muzike kojoj su posvećeni.

DIAVO je pseudonim novog autora pomenute scene. Iako izuzetno mlad, ovaj multi-instrumentalista (svira bubnjeve, gitaru i klavir) sa sobom nosi pregršt iskustva i živih nastupa. Karijeru je otpočeo sa četrnaest godina kroz vrlo zapažen bend, nastupajući širom regiona. Deo je kolektiva Grackemošti, čije će žurke u predstojećem period postati sastavni deo prestoničke klupske ponude.

Njegov prvi singl „Eyri“ se, u Mascomovom izdanju, na digitalnim platformama pojavio 31. maja, a ovaj izvođač upečatljivog imena spremio nam je seriju letnjih pop-trap hitova koji će, bez sumnje, biti pravo osveženje za uši mlade publike. Ime pesme nastalo je spontano, nasumičnim izborom slova za potrebe naziva projekta tokom snimanja u studiju.

DIAVO-ve pesme na scenu donose aranžmane jednog mladog, a iskusnog stvaraoca, zarazne bitove i pevljive refrene. U narednom periodu nas očekuje kombinacija jazz i rock instrumenata utkanih u trap i hip-hop uz mnogo gostujućih izvođača iz regiona.

Premijera video spota za singl „Eyri“  takođe je bila 31. maj u 21h na našem YouTube kanalu.