Novi singl Ivana Jegdića „Kazaljke“ biće globalno digitalno distribuiran putem Warner Musica! To će omogućiti ovom našem mladom kantautoru da lakše dođe do većeg broja ljubitelja muzike u celom svetu i to pod okriljem svetski uvažene izdavačke kuće. Mascom, kao višedecenijski ekskluzivan predstavnik WMG (Warner Music Group) za Srbiju i Crnu Goru, nastaviće još intenzivnije da predstavlja muzičare sa ovih prostora koji zavređuju pažnju svetske javnosti, koristeći raspoložive resurse Warner Musica.

Od izlaska singla Bolji čovek, beogradski autor Ivan Jegdić je otpočeo novo poglavlje afirmacije svoje muzike, koncertno promovišući svoj rad uz nesvakidašnji koncept muzičke postave sa kojom verno iznosi emociju i tekstove svojih pesama. U međuvremenu, rad na novom materijalu predstavlja višeslojnu kolaboraciju sa autorima i producentima.

Od refrena koji je nastao pre više od dve godine, čitava pesma je u mojoj glavi završena pre nešto više od pola godine. Mislim da malo izlazi iz okvira mog dosadašnjeg rada, ali je srž i dalje ista. Pesma govori o odlasku, teskobi, bespomoćnosti„, kaže autor.

Prvi video spot i novi singl najtraženijeg mladog kantautora Ivana Jegdića pod nazivom „Kazaljke“ bi’e premijerno emitovan 4. oktobra na Mascomovom YouTube kanalu i uživo strimovanom pred Ivanov nastup na Indirekt festivalu u klubu Sprat (Cetinjska 15).

Na muzici za „Kazaljke“ sarađivao je sa Diavom i to je jedna od mnogobrojnih kolaboracija koje je Ivan Jegdić ostvario pripremajući svoj debi album.

Za njim je izuzetno uspešan period koji su krasili nastupi na Platou Milana Mladenovića (u okviru koncerata „Na zidiću“), bio je jedan od specijalnih gostiju grupe irieFM tokom serije koncerata „Rezidentura“ (u klubu Lisabon, Kombank dvorana), nastupio je na festival Kontakt i priredio akustičan set u radnji „Metropolis“. Koncert u bašti Kulturnog centra „Grad“ i nominacija za nagradu fondacije „Milan Mladenović“ kruna su dosadašnjih Ivanovih aktivnosti.

Prateći bend sada čine muzičari njegove generacije, interno nazvan – Šećeri. U punom sastavu, uz Ivana su drampad, bas, seaboard i gitara.

Ne propustite priliku da vidite premijeru prvog video spota Ivana Jegdića na Mascomovom YouTube kanalu u petak, 4. oktobra u 20h.