Osma po redu manifestacija Maj mesec matematike (M3), u organizaciji Centra za promociju nauke i Matematičkog instituta SANU, ove godine pod sloganom ISTRAŽI KOORDINATE, pretvorila je celu Srbiju u zemlju matematike, uz brojne sadržaje koji su matematiku i njen značaj za naš svakodnevni život približili svim generacijama.

Maj je protekao uz matematiku širom Srbije

Maj je protekao uz matematiku širom Srbije

Šta se sve dešavalo tokom maja, meseca matematike? Ukupno 50 radionica, i više od 1200 dece koja su učestvovala u njima, 22 predavanja, dve izložbe – „Kroz matematičke predele“, koja je povela posetioce u matematičke priče širom sveta, u Galeriji na Andrićevom vencu, u centru Beograda, i izložba „Životni ciklusi Milutina Milankovića“, posvećena velikom svetskom naučniku Milutinu Milankoviću, u Galeriji nauke i tehnike SANU, a tu su bili i gosti iz inostranstva: dr Stjuart Kolhagen iz Australije, dr Beri Cipra iz SAD, dr Greg Gejdž iz SAD i tim Sveučilišta u Rijeci.

U programu koji je organizovan u Beogradu učestvovalo je 34 volontera i 17 demonstratora i demonstratorki, koji su stajali na raspolaganju posetiocima izložbi, tribina, predavanja, filmskih projekcija i drugih organizovanih programa.

Maj je protekao uz matematiku širom Srbije

Matematika bez granica

Maj mesec matematike zbivao se na mnogo lokacija: u Beogradu, na tri mesta (Galerija na Andrićevom vencu, Galerija nauke i tehnike SANU, Naučni klub Beograd), ali i širom Srbije, u 45 gradova, sa više od 90 raznih matematičkih događaja i druženja sa najinspirativnijim nastavnicima matematike iz cele Srbije.

Istražite više o brojnim aktivnostima tokom manifestacije Maj mesec matematike: m3.cpn.rs