Rihanna je stigla do vrha Forbesove liste najbogatijih pevačica na svetu sa bogatstvom za koje se procenjuje da je veće i od bogatstva kraljice popa Madonne te slavnih diva Beyonce i Celine Dion.

Lepotica sa Barbadosa punog imena Robyn Rihanna Fenty uspela je da zaradi 600 miliona dolara, čime je prestigla Beyonce čije bogatstvo je procenjeno na oko 200 miliona dolara. Prema Forbesovoj listi, bogatstvo Celine Dion iznosi 150 miliona dolara, a Madonnino oko 30 miliona dolara.

Dok je 31-godišnja Riri najpoznatija po brojnim hitovima poput „Umbrella“, „Diamonds“ ili „What’s My Name“, muzika nije jedini izvor njenih prihoda.

Forbes tako procenjuje kako je najveći deo novca zaradila kroz saradnju s luksuznom francuskom kompanijom LVMH u čijem vlasništvu su brendovi Christian Dior, Givenchy i Louis Vuitton.

Rihanna je pokrenula svoj brend Fenty u Parizu, čime je postala prva Afroamerikanka koja je kreirala vlastiti originalni brend sa LVMH-om.

Modna linija Fenty je poslednji Rihannin podvig koji je stigao nakon njene prošlogodišnje kolekcije donjeg rubnja Savage X Fenty te kozmetičkog brenda Fenty Beauty koji je pokrenula 2017. godine.

Tokom prvih 15 meseci od lansiranja kozmetičkih proizvoda Fenty Beauty, Rihanna je uspela da zaradi 570 miliona dolara. Iako LVHM poseduje polovinu ovih sredstava, Fenty Beaty značajno je uvećao njeno bogatstvo.

Rihanna se prošlog meseca čak i preselila u London kako bi bila bliže svojim saradnicima iz LVHM-a. U nedavnom intervjuu rekla je kako se sama izborila sa svoje današnje stanje u životu.

„Kada sam bila mlađa, nisam mogla sebi priuštiti ništa osim para Timberlandica. To je bio moj Dior. I morala sam da štedimnovac tokom cele školske godine kako bih priuštila sebi te Timberlands čizme“, kazala je Riri.

Pevačica i dizajnerka također ističe kako u poslovanju najviše razmišlja o tome da njeni proizvodi budu pristupačni u maloprodaji, a da zadrže isti kvalitet.

„Nikada nisam mislila da ću zaraditi ovoliko novca, tako da me nikakav broj neće sprečiti da nastavim da radim. Ne zanosim se novcem u ovom trenutku. Novac se dešava usput, a najvažnije je da radim ono što volim, ono u čemu sam strastvena. Posao će se promeniti kada se promeni moj život u budućnosti, ali količina novca na to nikada neće uticati“, izjavila je Rihanna.

Foto: Instagam