Da li je moguće preterati sa konzumacijom voća koje sa lepim, toplim danima sve više jedemo. Ako se mislili da je okej jesti velike količine, razočaraćemo vas i nije baš!

Sećate se kad ste bili manji i tražili nešto slatko od roditelja, a oni bi vam često rekli nešto toliko iritantno: „Uzmi jabuku!“

Sada ste dovoljno veliki da znate da voće nije “isto” slatko poput čokolade, ali u svakom slučaju, to je svakako zdravija opcija kako za vaše celokupno zdravlje, tako i za vašu liniju.

Ali ponekad svesno, ili nesvesno, zanemarujemo činjenicu da i voće u sebi sadrži šećere pa bi i na njegov unos trebali pripaziti jednako kao i na unos bilo kojih drugih namirnica.

To nikako ne znači da biste trebali izbaciti voće iz vaše ishrane, već je samo bitno da ubuduće pripazite na to koliko ga i u kojem obliku jedete.

Smoothieji su apsolutno najgora varijanta konzumacije ovih namirnica jer su i najkaloričniji, a retko kada popijete samo jedan. Pa kako jesti voće? Uvek je najbolje sveže i količinski, otprilike dve šolje voća dnevno. Također, neki stručnjaci tvrde kako ga je najbolje jesti u jutarnjim satima.

Ali ponovo ističemo, iako i voće može biti kalorično, to je ništa u poređenju s kalorijama koje unosite u organizam kroz slatkiše. Zato, slobodno uzmite tu banana, trešnje ili jagod, ali umereno da ne preterate sa konzumacijom voća!

Background photo created by freepik – www.freepik.com