Muzički duo zalagasper (aka Zala Kralj & Gašper Šantl) predstavio je pre par dana singl „come to me“, njihovu prvu numeru na engleskom jeziku. Kako su objasnili, iako na svojim nastupima odavno pevaju i na engleskom, ovo je prva numera koja je svojim kvalitetom zaslužila da bude predstavljena u vidu singla. Ovaj sveži zvuk, za čiju produkciju je zaslužan Nikodem Milewski, stiže nedugo nakon što su zalagasper osvojili svetsku publiku svojim minimalnim i intimnim nastupom na Eurovision Song Contest-u.

Njihov muzički pravac i stil jednom rečju bi mogli da se opišu kao umetnost. Bilo da je reč o samim numerama, stilu ovo dvoje muzičara ili celokupnom vizuelnom identitetu, oni su uneli svežinu na balkansku muzičku scenu. Nakon što su isti utisak stekli i gledaoci na globalnom nivou, dvojac zalagasper predstaviće im se i novim singlom na engleskom jeziku koji će u njihove prepoznatljive tonove uneti i trap i deep house prizvuk.

„Ova pesma govori o tome da dom nije određen jednim mestom, već osobom koja nas tamo čeka, budući da smo nas dvoje jedno drugom utočište. Tako, svi imamo nekoga kome odlazimo kada nam je potreban mir. „come to me“ prikazuje kontrast između spoljnog sveta i našeg sopstvenog balona. Nastala je kada nam se puno toga događalo, posebno po pitanju muzike, a budući nas specifične okolnosti sprečavale da i fizički budemo zajedno, osećali smo veliku usamljenost“, objašnjava duo.

„come to me“ je prvi singl ovog dua koji nisu producirali sami, već iza produkcije stoji Nikodem Milewski, koji je do sada sarađivao sa velikim imenima kao što su Möwe, Camo & Crooked, Klangkarussell, Robin Schulz i Felix Jaehn. „Kada smo se upoznali u Beču krajem prošle godine u Sunshine Mastering studiju i pričali o našim idejama i muzici uopšte, jednostavno smo kliknuli. Zapravo smo proveli veći deo dana zajedno u studiju, dok su oni odmah pored nas radili na numeri koju potpisuje SOHN, što je za nas bio još jedan znak, jer je on jedan od naših omiljenih artista. Nikodem je sjajna ličnost i odličan producent, u svakom pogledu smo uživali radeći sa njim“, naveli su zalagasper.

Mladi par izdao je svoj prvi singl „Valovi“ u septembru pretprošle godine. Pesma je ubrzo postala popularna na radio stanicama i među slušaocima, a dobila je i slovenačku godišnju muzičku nagradu Zlata piščal za najbolju pesmu 2017. Njihov drugi singl „Baloni“ objavljen je u februaru 2018. godine, a na jesen je usledio „S teboi“. U februaru ove godine predstavljen je EP pod nazivom „Štiri“ koji, osim ova tri singla, uključuje i numeru „Sebi“, koju su zalagasper izveli na ovogodišnjem Eurovision Song Contest-u.

Izdanje „come to me“ je u Srbiji dostupno preko servisa Deezer i Google Play:

https://zalagasper.lnk.to/CometoMe

Foto: Universal Music Slovenia/Ana Šantl