Koliko puta ste bili u situaciji da vas uhvati iznenadna glad i verovatno se zapitali koje namirnice pomažu pri napadu gladi.  Zapitali ste se zato jer u takvim situacijama veliki broj nas poseže za lošim i nekvalitetnim namirnicama, a vi ste odlučili da to promenite. Kako se to ne bi dešavala, bilo bi dobro da uz sebe imate neke od ovih namirnica, koje dokazano stvaraju osećaj sitosti, kao međuobrok.

Integralne žitarice

Integralne ili celovite žitarice sadrže veći udeo vlakana, zbog kojih duže osećamo sitost. Osim što su bogate proteinima, ove žitarice sadrže različite minerale, poput magnezijuma, gvožđa, selena te vitamine A, B i E.

Bobičasto voće

Bobičasto voće obiluje vlaknima, supstancama koje su važne za pravilan rad probavnog sistema. Maline, brusnice, borovnice, ribizle, kupine… Birajte! Njih možete jesti zasebno ili u kombinaciji s grčkim jogurtom, aliukusne će biti i kao smoothie.

Koje namirnice pomažu pri napadu gladi?

Smoothie od brokolija je odličan saveznik pri napadu gladi

Brokuli

Možete ga jesti zasebno ili u ukusnom smoothieju, u koji ćete dodati grčki jogurt, spanać i bananu. Ova zelena namirnica puna je vitamina C, A i K, a ima i sposobnost pomlađivanja i detoksikacije organizma. Ali, brokuli se može pohvaliti i visokom dozom sulforafana za koji se smatra važnom u sprečavnju rak.

Image by Couleur and Konstantin Kolosov from Pixabay