Iako je prošlo gotovo dve decenije od kako je prvi „Toy Story“ prikazan u bioskopu franšiza nema nikakvu nameru niti da stane niti da prestane da obara rekordne zarade, a to je dokazao i poslednji nastavak „Toy Story 4“.

„Toy Story 4“, nestrpljivoočekivani nastavak animiranih avantura Woodyja, Buzza, Bo Peepa i ostatka Andyjevih igračaka je poharala bioskopske blagajne kao ni jedan crtać pre. Na stranom (čitaj „ne-američkom tržištu“) TS4 je zaradio 238 miliona dolara, dok je „malo“ podbacio na SAD blagajnama sa 118 miliona. Zašto? Očekivalo se da će film na domaćem terenu zaraditi barem 140 miliona. Ipak u njemu glume Tom Hanks i nadasve dragi Keanu Reeves.

Koliko para je zaradio Toy Story 4?

Mada, ni tih 118 miliona dolara nije loše, jer to znači da je TS4 zapravo na četvrtom mestu po zaradi u bioskopima, odmah iza prošlogodišnjih „Incredibles 2“, „Finding Dory“ i „Shreck The Third“.

Šta ovo znači? Da li će biti nastavka? Kada je Hollywood u pitanju, nikad se ne zna, a i pitanje je koliko će Toy Story 4 zaraditi do kraja svog bioskopskog života. Dakle, videćemo.

Inače važna informacija za sve ovdašnje fanove je da „Priča o igračkama 4“ u naše bioskope stiže od 19. septembra, a do tada užuvajte u trejleru.