Kako sama možeš da očistiš peglu za kosu?

Kako sama možeš da očistiš peglu za kosu?

Mislim da svaki dom u kome živi tinejdžerka ima peglu za kosu i da je ona stalno u upotrebi. Zanemarićemo sada činjenicu da svakodnevno peglanje kose nije baš nešto što je preporučljivo jer će uticati na kvalitet i stanje tvoje kose, a skrenućemo pažnju na održavanje higijene ovog uređaja.

Da, da dobro čitaš jer pegle za kosu mogu biti poprilično prljave i obložene proizvodima za stilizovanje kose. Nakon što se ploče na pegli isprljaju, one više neće moći da ravnaju niti kovrdžaju kosu, a njihova je često prilično skupa.

Međutim, ne brini, samo nekoliko stvari iz tvoje kuće može spasiti tvoju peglu. Ono što je bonus savet jeste da ih svaki put očistiš kada primetiš da pegla ne ravna tvoju kosu kao pre.

Potrebni sastojci za čišćenje pegle:

– soda bikarbona

– 3% hidrogen peroksid

– sunđer

Napravi pastu od dve kašike sode bikarbone i jedne male kašike hidrogena. Ukoliko pasta nije gusta, dodaj još malo sode bikarbone. Zatim pastu namaži na ploče pegle za kosu. Pusti da odstoji pet do deset minuta. Pomoću sunđera nežno istrljaj ploče. Nakon toga vlažnom krpom prebriši ploče i tvoja pegla za kosu će raditi mnogo bolje.

Foto: Pinterest