Posle 22 filma u kontinuitetu i spektakularnog „Avengers: Endgame“ koji ih je sve lepo upakovao i završio priče mnogih superherojskih sudbina, među mnogobrojnim fanovima se javlja pitanje „Šta dalje?“ , koje to filmove Marvel sve ima u planu.

Osim „Spider-Man: Far From Home“ koji trenutno hara bioskopima, a u kome pratimo sudbinu Petera Parkera i njegovih drugara iz škole na ekskurziji, kompanija Marvel nije javno objavila šta sve ima u planu za naredne naslove. Postoje razna nagađanja ali za sada sigurni su sledeći filmovi.

1. Film o Black Widow

Godinama fanovi MCU kukaju za Black Widow filmom u kome će Natasha Romanoff pokazati šta ume kada oko nje nije gomila drugih superheroja. Snimanje je već počelo, a u filmu, pored Scarlett Johansson, glume Rachel Weisz, Florence Pugh i David Harbour. Zaplet još uvek nije poznat, ali govorka se o „origin story“.

2. Guardians of the Galaxy 3

Po dosadašnjim najavama, Guardians of the Galaxy Vol. 3 bi trebao da krene sa snimanjem tokom naredne godine. James Gunn se vratio kao reditelj trećeg dela, pogle gotovo godinu dana javne halabuke koju su podigle njegove kolege iz industrije, pošto ga je Disney studio otpustio zbog „greha iz mladosti“. Potencijalni zaplet je priča o Gamori, pre no što je srela Petera Quilla.

3. Wakanda zauvek u srcu! Povratak Black Panthera…

Nije nimalo čudno što će Black Panther da dobije nastavak. Pogotovo posle nominacije za Oscar. Scenarista i reditelj Ryan Coogler je hintovao da će se glavni negativac Erik Killmonger možda ponovo pojaviti. Međutim, Kevin Feige je rekao da je previše rano za bilo šta, jer je Coogler tek seo da napiše sinopsis.

4. Nova superherojska skupina: The Eternals

Pored već solidnog broja (mahom) ovozemaljskih superheroja u MCU, najavljeno je da će se Marvel širiti dublje u kosmos. The Eternals su grupa moćnih vanzemaljaca sa neverovatnim sposobnostima. Detalji su veoma šturi, da ne kežam nepostojeći, a u filmu bi trebalo da glume Angelina Jolie, Richard Madden i Kumail Nanjiani. Doduše, pregovori su u toku pa se ova lista možda promeni. Sa drueg strane, imajući u vidu da su se i Guardians of the Galaxy mahom odigravaju u svemiru možda se Guardians i Eternals sretnu?

 

Kako bilo, kada se završi „Spider-Man: Far From Home“ ostaje nam godinu dana da maštamo i nagađamo o tome šta je sledeći MCU korak.