Američki glumac Chadwick Boseman, koji je slavu stekao tumačeći lik kralja  T’Challa, odnosno Black Panthera, preminuo je jučer u Los Angelesu. Prema rečima njegovog menadžera, glumac se već četiri godine borio s rakom.

U trenutku smrti uz njega je bila njegova supruga, kao i članovi njegove mnogobrojne porodice.

Da boluje od rak debelog creva otkriveno je  pre četiri godine.

„Uprkos dijagnozi, nastavio je da radi i publici je predstavio mnoge filmove koje su mnogo zavoleli. Bio je pravi borac“, stoji u saopštenju koje je postavljeno na društvenim mrežama.

Chadwick Boseman nikada nije javno govorio o bolesti s kojom se borio od 2016. godine. Rođen je u Južnoj Karolini, diplomirao na Univerzitetu Howard i imao manje uloge na televiziji pre nego je 2013. dobio prvu ulogu koja je privukla pažnju javnosti. Tada je tumačio lik zvezde bejzbola Jackiea Robinsona, rame uz rame sa Harrisonom Fordom u filmu „42“.

Porodica, prijatelji i obožavatelji glumca danas se opraštaju od njegovog lika i dela putem emotivnih objava na društvenim mrežama.

Glumci Brie Larson i Mark Ruffalo oprostili su se od kolege Chadwicka Bosemana uz emotivne ječi koje su podijelili na Twitteru.

„Sve tragedije koje su se gomilale ove godine sada izgledaju još gore zbog gubitka Chadwicka Bosemana. Kakav je to čovek, kakav talenat. Ti si jedan od onih koji će ostati veliki za sva vremena, a tvoja priča je tek počinjala…“, napisao je Ruffalo na svom Twitter profilu.

„Chadwick je bio osoba koja je zračila moći i mirom. Borio se za mnogo toga, obraćao je pažnju na svakog pojedinca i ohrabrivao nas je onda kada bismo se osetili nesigurnim. Čast mi je imati sećanja u kojima si ti, kao i razgovore, smeh… Moje srce je uz tebe i tvoju porodicu. Nedostajaćeš nam, nikad te nećemo zaboraviti“, napisala je Brie Larson.