Disney je predstavio prvi trejler nove filmske adaptacije animiranog filma „Mulan“ iz 1998. godine.

Proslavljeni reditelj Niki Caro predstaviće nam epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici, u filmu koji nam stiže iz studija Dizni, “MULAN”, u kome neustrašiva mlada žena rizikuje sve što ima, zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.

Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog muškog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim.

Kineska glumica Liu Yifei izabrana je da tumači glavni lik, Mulan. Disney ju je izabrao među 1.000 drugih kandidatkinja. U filmu još glume: Donnie Ye, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li i Jet Li.

Premijera filma „Mulan“ najavljena je za 26. mart 2020. godine. Podsećamo, originalni animirani film „Mulan“ zaradio je 304,3 miliona američkih dolara u bioskopima širom sveta i dobio nominacije za Golden Globe i nagradu Oscar.

Foto © 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.