Igrani rimejk Disneyovog klasika „The Lion King“ je uzeo $185 miliona za prvi vikend prikazivanja. Ova silna zarada je sa jedne strane sjajna vest za producente filma i pomalo zabrinjavajuća za producente nadolazećeg „Mulana“ jer postoji pitanje kako će se legenda o mladoj kineskoj ratnici nositi sa Simbom i njegovim nedaćama.

Sve što treba da znate o novom "Mulanu"

Sve što treba da znate o novom „Mulanu“

Kako bi se pripremili za ovu dalekoistočnu avanturu, evo nekoliko stvari koje treba da znate o „Mulanu“:

1. Film stiže u bioksope 27. marta 2020. godine.

Isprva je premijera trebala da bude 2018. godine, ali je studio Disney pomerio datum kako bi mogao da pronađe pravu glumicu za ulogu hrabre ratnice Mulan.

2. Liu Yifei je Mulan.

Liu je pobedila na kastingu oko 1000 drugih glumica što je već herojski podvig! Yifei je priznata glumica u Kini, koja se pored filma bavi i manekenstvom i pevanjem.

3. Biće nekih izmena u odnosu na crtać iz 1998. godine.

Kako je ovo igrani film, a zmajevi nisu… pravi… Mushu (kome je u animiranom filmu podario glas kultni komičar Eddie Murphy) se neće pojaviti u filmu. Priča se da će Mulan praviti društvo fantastična ptica, ali… videćemo. Takođe, u filmu neće biti pevanja niti muzičkih tačaka. Ali će biti muzike, samo pozadinske! Isto tako, umesto ljubavi ka generalu Shangu, Mulan će u filmu biti zainteresovana za novog lika po imenu Chen Hongui.

4. Film će biti verodostojnija ekranizacija legende o Mulanu.

Crtani, iako veoma voljen, je bio veoma labava ekranizacija kineske legende. Producenti igranog filma su rešili da bolje i verodostojnije predstave legendu, kao i vreme u kome se ona odigrava.

5. Biće suludih borilačkih veština!

Kao što se da videti u trejleru, Mulan je veoma sposobna da se brine sama o sebi i da deli batine šakom i kapom.

Foto © 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.