Poslednji nastavak treće faze Marvelovog filmskog sveta proteklog vikenda je apsolutno zavladao svim bioskopima! „Spajdermen: Daleko od kuće“ u američkim bioskopima je sa prikazivanjem započeo 2. jula i do sad je na blagajnama zaradio preko 185 miliona dolara! Na taj način je srušio rekord najboljeg šestodnevnog otvaranja nekog filma sa početkom prikazivanja u utorak i postavio novu granicu.

Ovim rezultatom film „Spajdermen: Daleko od kuće“ premašio je prethodnika „Spajdermen: Povratak kući“ iz 2017. godine za čak 30 miliona dolara i na taj način ušao u istoriju kao drugo najveće otvaranje s obzirom na to da je započeo sa prikazivanjem u čak 4.634 američkih bioskopa.

Reakcije gledalaca i kritičara su izvanredne, o čemu svedoče i visoke ocene koje ovaj letnji blockbuster ima na uglednim filmskim stranicama poput  imdb.com (8.1) i rottentomatoes.com (91%).

Publika je definitivno željna novih avantura jednog od najprepoznatljivijih i najomiljenijih superjunaka, a o tome svedoči podatak da je u ostatku sveta film ostvario zaradu od 395 miliona dolara čime je ukupni globalni box office rezultat, samo u prvom vikendu prikazivanja dostigao fantastičnih 580 miliona dolara!

Ove godine, Piter Parker (Tom Holand) je odlučio da letnji odmor po prvi put provede sa svojim najboljim prijateljima Nedom, Em Džej i ostatkom ekipe putujući po Evropi. Međutim, Piterov plan da zapostavi svoje superjunačke dužnosti na nekoliko nedelja brzo se izjalovio kada je on nevoljno pristao da pomogne Niku Fjuriju (Semjuel El Džekson) u otkrivanju ko stoji iza napada misterioznih stvorenja koja šire haos širom starog kontinenta. Umesto mirnog razgledanja Venecije i Londona, čekaju ga obračuni sa novim neprijateljima, uključujući i misterioznog Misteria (Džejk Džilenhal).

Pogledajte film Spajdermen: Daleko od kuće u bioskopima u 3D, IMAX 3D i 4D formatima.