Objavljen je prvi trejler za dugoočekivani film o holivudskoj legend Džudi Garland koju će na velikom platnu oživeti Renée Zellweger.

Kasne jeseni 1968. godine Džudi stiže stiže u Veliku Britaniju na petonedeljnu turneju kako bi nastupala na seriji rasprodatih koncerata u londonskom noćnom klubu The Talk of the Town. Radnja filma smeštena je 30 godina nakon filma Čarobnjak iz OZ-a koji je lansirao Džudi među zvezde Holivuda. Džudi ne može da radi u Americi, a da bi se brinula o svojoj deci mora da otputuje i zaradi novac, što joj najteže pada upravo jer je razdvojena od svojih mališana. Film prati legendu pred petim brakom, u poslednjoj godini života pre nego što se slučajno predozirala 1969. u svojoj 47. godini.

Renée Zellweger, dobitnica Oskara za film Hladna planina (i dve nominacije za filmove Dnevnik Bridžit Džouns i Čikago) već izgleda fenomenalno u ulozi jedne od najvećih zvezda iz sveta zabave Zlatne ere Holivuda Džudi Garland.

Stigao prvi trejler dugoočekivanog filma o Džudi Garland

Snimanje ovog filma bilo je zaista magično, “ izjavila je Rene. “Oduvek sam se divila Džudi Garland i bilo mi je zadovoljstvo da učim o ovoj veličanstvenoj ličnosti. Bila je duhovita i zanimljiva. Kada saznate kako je nekim ljudima teško da nastave život i rad u određenim situacijama, osetite poštovanje i saosećanje. Posebno u vremenu kada žene nisu držale sve konce svog života u svojim rukama.”

Renée je tokom snimanja svakog dana provodila po dva sata u pripremama za ulogu, koje su uključivale prostetiku, sočiva, perike uz kostime i šminku.

 U filmu će pored nje glumiti i Jessie Buckley (Rat i mir), Finn Wittrock (Američka horror priča) u ulozi njenog petog i poslednjeg muža i Michael Gambon (Hari Poter). U ulozi njene dece gledaćemo Gemma-Leah Devereux (u ulozi mlade Lajze Mineli) i Belu Remsi (Bella Ramsey) – koju naša publika pamti kao Lijanu Mormont iz Igre prestola. Film DŽUDI režirao je Rupert Gold (Goold), poznat našoj publici po filmovima Kralj Čarls III  i Istinita priča. Scenario je na osnovu pozorišne predstave-mjuzikla End of the Rainbow (Peter Quilter) napisao Tom Edž (Kruna).

 Film će početi da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 26. septembra.

Foto: David Hindley courtesy of LD Entertainment and Roadside Attractions