Reditelj Baz Luhrmann dugo je tragao za glumcem koji će verno doneti lik Elvisa Presleyja na veliko platno, a sada konačno znamo da je Austin Butler taj koj će tumačiti ulogu kralja rock’n’rolla.

 

View this post on Instagram

 

“You have made my life complete, and I love you so”

A post shared by Austin Butler (@austinbutler) on

Austin Butler je itekako poznat teen publici jer ga znamo po mnogim epizodnim ulogama u popularnim serijama, ali i kao glavnog junaka u serijama Hronike Šanare (pratili smo jena kanalu AXN) i The Carrie Diaries. A i znamo ga jer je u vezi sa Vanessom Hudgens, koja se proslavila ulogom u High School Musiclu.

Warner Bros. i Luhrmann su krajem prošlog meseca imali audiciju na kojoj su testirali brojne glumce kako bi pronašli pravu osobu koja će se pridružiti Tomu Hanksu koji će se naći u ulozi Presleyjevog menadžera Thomasa Andrewa poznatijeg kao „Colonel Tom“ Parker. Čini se kako je 27-godišnjem Butleru najbolje pristajala uloga rok legende šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

„Znao sam da ne mogu da napravim ovaj film bez kastinga koji bi u potpunosti bio postavljen kako treba. Temeljno smo se bavili procesom traženja glumca koji ima prirodne i jedinstvene pokrete, vokalne sposobnosti Elvisa, ali i unutrašnju ranjivost umetnika. Tokom celokupnog procesa kastinga, bila mi je čast susresti se s tako velikim brojem talenata. Čuo sam za Austina Butlera kroz njegovu ulogu sa Denzelom Washingtonom u ‘The Iceman Cometh’, a kroz putovanje opsežnih testiranja na ekranu te muzičkih i performerskih radionica, nedvosmisleno sam znao da sam našao nekoga ko bi mogao uteloviti duh jedne od najpoznatijih muzičkih figura na svetu“, rekao je Baz Luhrmann.

Australijski reditelj također je napisao scenario za film zajedno sa Craigom Pearceom. Film o Elvisu će prikazati odnos između veteranskog menadžera i mladog pevača koji je imao siromašne korene, a postao je ikona koja je promenila tok muzike.

Ovaj projekt obeležava Luhrmannov prvi film nakon njegove adaptacije „Velikog Getsbija“ u kojem je glumio Leonardo DiCaprio.

Plan je da snimanje filma o Presleyju počne već 2020. godine.

Foto: Ray Ban promo i Instagram