Zahvaljujući HBO Maxu serija „Gossip Girl“ se vraća na male ekrane. Serija koja je bila među najpopularnijim serijama svih vremena emitovana je u periodu od 2007. do 2012. godine.

Prva sezona reboota će imati deset epizoda, ali ono što će razočarati sve fanove glavnih likova originalne serije Serene van der Woodsen (Blake Lively), Blair Waldorf (Leighton Meester), Chucka Bassa (Ed Westwick), Natea Archibalda (Chace Crawford), Dana Humphreyja (Penn Badgley) i Jenny Humphrey (Taylor Momsen) je što će u novoj seriji radnja pratiti život sasvim nove grupe bogatih tinejdžera s Manhattana.

Seriju će producirati tvorci originalne verzije serije „Gossip Girl“ Josh Schwartz i Stephanie Savage, dok će reditelj biti Joshua Safran.

Još uvek nije poznato hoće li se neke od zvezda prethodne verzije vratiti u seriju, ali Safran je nastavak opisao kao produžetak serije s fokusom na novu generaciju tinejdžera.

„Gossip Girl“ je emitovana kao što smo već napisali u periodu od 2007. do 2012. godine pa iako nikada nije imala visoku ocenu od filmskih kritičara, imala je strastvene i vrene obožavatelje širom sveta.

Serija je imala šest sezona i 121 epizodu, a temeljena je na istoimenim knjigama autoke Cecily von Ziegesar, koje je kod nas objavila izdavačka kuća Čarobna knjiga. Nova verzija serije emitovaće se na kanalu HBO Maxu od proleća 2020. godine.

Foto: The CW