Leto uveliko traje, toplo i sjajno. Imamo pregršt novih prilika i način da poboljšamo svoj život. Odmorni smo, vedri i veseli i sada je pravo vreme da nešto krene na bolje. Mi smo izdvojili 15 načina na koje možeš promeniti svoj život ovog leta.

1. Naspavaj se

Možda zvuči smešno, ali ovo će napraviti veliku razliku između tvog školskog života i tvog života na raspustu. Bićeš odmornija, spremna za nove izazove, nećeš biti nervozna i život će, nekako, biti lepši.

2. Voli sebe

Iako imaš dečka/devojku, iako ga voliš više od svega i svih, ne zaboravi da pre svega voliš sebe.  Svakog dana, u svakom pogledu i bez obzira na sve.

3. Jedi zdravije

Ovo će biti dobro za tvoj organizam, za tvoje zdravlje i bolje raspoloženje. Što više voća i povrća, što više treninga!

4. Gledaj romantične filmove

Ovo je zabavno na mnogo načina! Opustićeš se, zaboravićeš na svakodnevne probleme, proživećeš ljubavnu priču kao da je tvoja. Pritom ćeš shvatiti koliko očekivanja u ljubavi mogu biti smešna i shvatićeš zašto današnje veze ne mogu tako da funkcionišu.

5. Napravi razliku

Iako zvuči suludo, možeš da napraviš razliku u svetu. Počni sa nečim jednostavnim što će imitirati tvoja okolina, a zatim će se taj uticaj širiti dalje i napraviće se velika promena.

6. Nauči da voziš

Iako možda nemaš dovoljno godina da polažeš, vreme je da naučiš neke osnove. Nagovori tatu ili mamu da ti pokažu nešto najosnovnije da bi bila spremna kada dođe vreme za to.

7. Otarasi se negativog razmišljanja

Razmišljaj pozitivno, o lepotama života, o dobrim stvarima koje se dešavaju. Negativnost će te samo dotući i upropastiti leto.

8. Čitaj

Učlani se u biblioteku, kupuj knjige i ČITAJ. Jako je bitno da budeš informisana, da učiš, da znaš. Osim toga, čitanje može biti jako zabavno.

9. Promeni raspored u sobi

Živeti u monotoniji nije baš zanimljivo, zar ne? Napravi veliku promenu, presloži stvari, ukrasi zidove. Možda upravo to donese sreću u tvoj život.

10. Napravi bucket listu

Napravi listu stvari koje želiš da uradiš ovog leta. Napiši datume, nove ideje i svakog dana ostvaruj po nešto.

11. Uradi sama

Pogledaj DIY tutorijale na YouTubeu, pokušaj da nešto napraviš sama, da ukrasiš sobu ili možda garderobu.

12. Bori sed pritiv body shaminga

Ne dozvoli da ti neke društvene norme diktiraju život. Ako ti se ne depilira, nemoj to uraditi. Ako ne voliš da ležiš na suncu da bi pocrnela, nemoj to uraditi. Budi svoja.

13. Piši dnevnik

Počni da zapisuješ stvari koje radiš i koje ti se događaju. Za nekoliko godina ćeš biti srećna da to čitaš. Ako ne voliš da pišeš ili te mrzi, imaš sjajan online dnevnik na sajtu penzu.com. Tamo možeš početi svoju avanturu.

14. Napiši knjigu

Pokušaj, nikada se ne zna da li u tebi čuči pisac. Izmisli ljude, događaje, piši i zabavljaj se. Ne mora to niko da čita, neka to bude knjiga od tebe- tebi.

15. Spremi se za jesen

Kupi sveske, olovke i ostatak pribora za školu. Kupi novu garderobu, promeni svoj stil. Napravi neku promenu kolju će drugi primetiti. I ne zaboravi da uživaš u životu!

Priredila: Nikoleta Jovičić

Foto: Designed by Freepik