Hoće li Henry Cavill i The Witcher biti popularniji od Game of Thrones?

Teaser dugoočekivane serije The Witcher je stigao i podigao veliku prašinu. Naime ono što je zanimljivo za ovaj trejler je podatak da je za samo jedan dan video pregledalo više od pet miliona ljudi, te da su ostavili preko 35 hiljade komentara.

Veruje se da će The Witcher po žanru i popularnosti naslediti čuveni Game of Thrones. Ova serija zapravo je ekranizacija istoimenog fantasy serijala Poljaka Andrzeja Sapkowskog, koji je kog nas objavila izdavčka kuća Čarobna knjiga.

Priča o lovcu na čudovišta Geraltu od Rivije nekoliko puta je interpretirana i to u dugometražnom filmu, kratkometražnoj TV seriji, brojnim grafičkim romanima te megauspešnom franšizom videoigara.

Glavnu ulogu vešca tumači britanski glumac Henry Cavill, koga znamo kao Supermena. Režiju potpisuje Alik Sakharov, a scenarij Lauren Schmidt Hissrich. Izvršni producenti su Sean Daniel, Jason Brown, Tomasz Bagiński, Jarosław Sawko i Lauren Schmidt Hissrich.

Netflix za sada nije saopštio kada će tačno biti premijera serije ove godine, zna se da će biti osam epizoda u prvoj sezoni.