Novosađanin Filip Baloš, učenik škole za dizajn Bogdan Šuput, imao je hrabrosti da se prijavi za akciju koju su organizovali muzička kuća Mascom i Play radio i sada nosi titul PLAY Zvezda. A znate da mi volimo da promovišemo nova lica te smo rešili da svi malo bolje upoznamo Filipa, koji je nedavno objavio numeru “Pomereno”.

Kako bi opisao sebe u tri do pet reči.

Sebe bih opisao da sam vrlo kreativanog, uporanog, doslednog i snalažljivog mladića!

A šta drugi kažu o tebi?

Pre svega kau da sam kretivan, pošto u bilo kojoj situaciji, bilo gde, u svemu vidim potencijal ili neku inspiracju, za umetničko delo. Takođe znam dobro da nasmejem društvo, tako da kada bi ih pitao mislim da bi definitivno rekli kreativan i duhovit.

Kako i kada je Filip zakoračio u svet muzike?

U svet muzike sam praktično zakoračio svojim rođenjem. Kao mali, brat i ja smo nastupali na raznoraznim dečjim festivalima. Svi su mi dosta muzikalni u familiji. Od malena sam sa porodicom uvek slušao dobru muziku, The Beatles, Elvis Presley, Paul Simon itd… Tata mi je kompozitor i muzički producent, mama je prosvetni radnik, a zajedno već 30 godina aktivno glume za decu i vode školu glume za decu.

Gde si video poziv za akciju Play Zvezda i zašto si odlučio da se prijaviš?

Već duže vreme pratim Play dešavanja i takmičenja.I kad sam video njihov post za Play Zvezdu, znao sam da je takmičenje stvoreno za nekog poput mene! Bio sam vrlo uzbuđen, i istog dana sam snimio video i objavio. Bio sam prvi od svih učesnika koji je objavio snimak. J

Reci nam malo više o toj akciji, kako je sve to izgledalo.

U prvom krugu takmičenja trebali smo da objavimo video gde pevamo jednu od ponuđenih pesama (ja sam izabrao Nothing Breaks Like a Heart od Mark Ronsona i Miley Cyrus) u akapela izvođenju. Zatim je izabrano 10 takmičara koji su nastavili u drugi krug, gde smo od opet par ponuđenih pesama, trebali izabrati jednu, ovog puta je to bila Breathing od Ariane Grande i izvesti je uz instrumental. I kasnije… proglašen sam kao pobednik! :)

Filip Baloš je Play Zvezda, upoznajte ga bolje!

Filip Baloš je Play Zvezda

Singl “Pomereno” je izašao 12. jula kakve su reakcije publike?

Reakcije publike i mojih prijatelja je odlicna! Mada bili su dosta iznenađeni, jer su navikli da ceo život, pišem, pravim i izvodim pesme na engleskom jeziku. Čak i oni koji su rekli da im se ne sviđa, sada pevuše svaki dan hahah..

Hoćete li snimati spot za pesmu ili to ostavljate za sledeći singl?

Nisam razmatrao na tu temu sa timom iz Mascoma, trenutno pesmu promovišemo, u nadi da će postati hit. Videćemo kako će proći pa ako prođe dobro, što da ne, ja sam za :)

Šta je ovih dana na tvojoj muzičkoj listi?

Ovih dana na mojoj muzičkoj listi, može se naći od Billie Eilish, Jax Jonsa, Lady Gage, do David Bowia, John Lennona itd. Uglavnom slušam stranu muziku, ali ima i po koja balada od Tijane Bogičević, ili nešto brže od Sare Jo, Bojane Vunturišević ili meni, vrlo interesantne Senidah.

Imaš li idola u muzičkom svetu?

Moj idol je Lady Gaga, njen sam fan već 10 punih godina. Bila bi laž kada bih rekao da bi bio ovde gde sam sad, da nije nje bilo! Odmah me je privukla ta njena umetnička sloboda, od haljine od balončića, mesa, nekog novog, nesvakidašnjeg zvuka, do pevanja jazza ili izvanredne glume u filmu “A Star Is Born”. Ona nije samo pevačica, ona je tekstopisac, poducent, plesačica, glumica, borac za ljudska prava i još mnogo, mnogo toga.

Baviš se i crtanjem i mi smo oduševljeni tvoji radovima. Ispričaj nam malo o tom talentu?

Crtanjem i slikanjem se bavim od malena. Isto kao i muzikom! Za mene je to jako povezano. Muzika me inspiriše i tako stvaram likovna dela, ili obrnuto. U mom slučaju ne može jedno bez drugog! Imao sam period kad sam samo crtao ženske aktove, Titanik i santu leda, ili trenutak kada se Trnova Ružica ubada na vreteno. I dalje čuvamo na stotine tih radova. Danas, svake nedelje stvaram raznorazna dela u školi, a privatno volim da uradim po koju ilustraciju ili sliku neke osobe, muzičara koji mi znači i koji me inspiriše.

Imaš li još neki hobi?

Skupljam stare gumene igračake već 4 godine. Oduvek su me privlačile vintage stvari. Da li su to bile stare limene kutije, ili Coca-cola posteri sa pin up devojkama.. i tako jednog dana sam ugledao bambija iz 1963. godine, i onda sam na internetu potražio i ostatak družine, i sada se u mojoj kolekciji nalaze raznorazni manje ili više retki komadi. U mojoj kolekciji se trenutno nalazi preko 500 igračaka

Kakvi su ti planovi za budućnost? Koji faklutet planiraš da upišeš?

Planiram da upišem Akademiju umetnosti u Novom Sadu za slikarstvo. Što se tiče budućnosti, neki moj idealni plan bi bio da steknem popularnost kako na našim, tako i na svetskim prostorima! Pišem pesme svakog dana, produciram ih, trudim se i ne odustajem. Tako da se nadam da će moja karijera izrasti u nešto prelepo i uspešno sa čime ću moći da se ponosim!

A kada možemo da očekujemo novu pesmu?

Opet kažem, nisam razmatrao ništa još o tome sa timom iz Mascoma, ali ja se nadam da ćete vrlo uskoro moći da čujete moj autorski rad!

I za kraj imaš li neku poruku za naše čitaoce, koji su tebi jako bliski po godinama?

Moja poruka za čitaoce bilo kog uzrasta jeste da nikad ne odustaju od svojih snova, da znaju da je sve moguće ukoliko se trude i rade vredno na sebi! Sve će se jednog dana isplatiti i moći će ponosno da gledaju na svoje stvaralaštvo, i da nastave dalje da šire ovu poruku!